(FOTO) Uskrsni ručak u Caritasu i susret biskupa Košića s korisnicima u Sisku: ‘Od Uskrsa živi svaki kršćanin’

Foto: Sisačka biskupija

Tradicionalni uskrsni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u srijedu 17. travnja u prostorima Caritasa u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i predsjednik Caritasa mons. Franjo Ćuk i generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, a na početku su sve okupljene pozdravili te posebno zahvalili brojnim donatorima ravnateljica Caritasa Kristina Radić i mons. Ćuk.

Čestitajući okupljenim korisnicima i djelatnicima sisačkog Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs, biskup Košić je poručio kako upravo od Uskrsa živi svaki kršćanin. Sjetimo se samo kako je Marija Magdalena plakala kada je Isus bio na križu i kada je sahranjen u grob. Plakala je kao da je s njime sahranila i sve svoje nade, ljubav i život. Međutim, upravo ga je ona prva i vidjela živa, uskrsnuloga, na uskrsno jutro, jer je ostala tu gdje su druge žene došle da pomažu Isusovo tijelo. Ali na to su im anđeli rekli: ‘Zašto tražite živoga među mrtvima?’. Tu promjenu i radost, tu novost života želim i svima vama, da poput Marije Magdalene osjetite u svojim srcima da Isus nije mrtav već živ, te da je on naš spasitelj i da nas vodi u novi život. Baš kao što proljeće pokazuje da iza zime dolazi novi život, tako neka u našim dušama dođe Božja milost i radost jer nismo sami i on nam je blizu i nije nas zaboravio. S tim mislima želim svima vama, kao i vašim obiteljima, sretan i blagoslovljen Uskrs“, poručio je biskup.

Pučka kuhinja trenutno svakodnevno skrbi za više od 160 korisnika od kojih su i brojne obitelji s djecom, dok je Caritas Biskupije za ovo uskrsno vrijeme pripremio i 2000 paketa s osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, za više od 4000 korisnika. Paketi su složeni iz artikala prikupljenih u stalnim akcijama te darova donatora. Također kroz projekt „Caritasovi paketi radosti“ Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD) pomaže mjesečno 2656 najugroženijih korisnika koji tako redovito dobivaju hranu i higijenske potrepštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.