Site icon narod.hr

(FOTO, VIDEO) Dr. Hasanbegović: ‘Svim muslimanima u Zagrebu i u domovini nam Hrvatskoj sretne bajramske blagdane’

Foto: Fah

Nakon mjesec dana odricanja, posta i molitve, Muslimani danas slave Ramazanski Bajram. Na jutarnju bajramsku molitvu koju je predvodio muftija Aziz Hasanović u zagrebačkom se islamskom centru okupilo mnoštvo vjernika, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripadnike islamske vjeroispovijesti diljem ne samo Zagreba nego diljem svijeta danas se obilježava jedan od najvećih blagdana, Ramazanski bajram.

“Time je završen dugi proces čišćenja putem posta i molitve nakon kojeg će vjernici dan provesti”, kako su rekli, “u krugu svoje obitelji”.

“Moja mama posti već tri mjeseca i jedva čekam doći kući da joj čestitam, rekao je jedan od okupljenih vjernika. Ovo je najveći dan za muslimane, radost i veselje to za mene predstavlja ovaj dan, a proslavit ću ga s rodbinom”, dodao je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranojutarnju svečanu bajramsku molitvu u zagrebačkom islamskom centru predvodio je predsjednik Mešihata islamske zajednice muftija Aziz Hasanović koji je tom prilikom istaknuo kako je islamska vjera vjera bez zastranjivanja.

“Islam je vjera središnjeg puta bez ikakvih zastranjivanja, radikalizama i ekstremizama, to je vjera koja znači mir i koja k njemu vodi”, istaknuo je Hasanović u svojem obraćanju vjernicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno, vjernicima se jutros pridružio i gradonačelnik Milan Bandić, a čestitke im je uputio i gradski zastupnik dr. Zlatko Hasanbegović.

“Kad čovjek živi sa svojim ljudima, onda svaki blagdan ne pohode samo ljudi te vjeroispovijesti nego i njihov gradonačelnik, a multikulturalnost, multietičnost i multikonfesionalnost su conditio sine qua non zagrebačkog života”, rekao je gradonačelnik Bandić.

“Ovu priliku koristim iz zagrebačke džamije, srca i duše zagrebačkih muslimana da zaželim svim muslimanima u Zagrebu i u domovini nam Hrvatskoj sretne bajramske blagdane”, riječi su dr. Zlatka Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato svima Bajram šerif mubarek olsun!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version