(FOTO) Započeo je Marijanski zavjet za domovinu

Zavjetno hodočašće, ponajprije hrvatskih branitelja i mladih, koji, kroz dva mjeseca hoda posjećuju marijanska svetišta, preporučujući Domovinu Nebeskoj Majci započelo je; odnosno započela je njena glavna ruta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već četvrtu godinu za redom, ovo zavjetno hodočašće okuplja mnoštvo ljudi. Neki od njih hodaju samo jedan dan, neki čitavu tjednu dionicu, a neki se odvaže hodati i tjednima.

Na svojoj Facebook stranici oglasili su se:

“Započela je glavna ruta 4. zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu. Svečanom misom na blagdan Srca Marijina u 9h u konkatedrali u Osijeku zapoceli smo ovogodišnji hod koji ce trajati 75 dana. Danas idemo prema Aljmašu, a sutra nastavljamo prema Vukovaru. Pridružite nam se i vi u hodu Lijepom našom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rutom Marijanskog zavjeta cilj je obuhvatiti marijanska svetišta, kao i bitna mjesta hrvatske povijesti, od starije pa sve do Domovinskog rata i stratišta i spomenika hrvatskim braniteljima.

Marijanski zavjet za Domovinu započeo je 2015. godine kada je ruta išla od Gunje preko Vukovara, Aljmaša, Vinkovaca… sve do Dubrovnika kroz dužinu od cca 1500 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2016. g. ruta je krenula iz Osijeka preko Aljmaša, Vukovara, Đakova.. Proširena je na nove gradove te su u nju uključeni i Slavonski Brod, Ludbreg, Varaždin, Zadar, Šibenik, te Mostar i Široki Brijeg u BiH. Tako je definirana glavna ruta Marijanskog zavjeta koja je povećana na više od 1700 km.

2017. godine već definiranoj glavnoj ruti hodočašća dodane su i 2 nove priključne rute:

Gunja – Vukovar – 3 dana dužine 82 km
Pakrac – Udbina – 14 dana dužine 311 km

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rute ovogodišnjeg 4. zavjetnog hodočašća možete vidjeti na sljedećem linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.