(FOTO) Špancirfest još samo ovaj vikend

Šesnaesto izdanje Festivala dobrih emocija u Varaždinu nije omelo ni loše vrijeme, a posjetitelji mogu uživati u bogatom programu Špancirfesta još samo ovaj vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, popularni Špancirfest prerastao je u najpoznatiju manifestaciju u kontinentalnom dijelu Hrvatske što dokazuje i nemali broj posjetitelja koji se “španciraju” ulicama od proteklog petka. Varaždinski organizatori su pripremili bogat i raznovrstan program za sve uzraste pa su tako najmlađi mogli praviti, primjerice, kreativne skulpture od slame, uživati u posebnom zabavnom parku za djecu ili pak pogledati kazališne predstave koje nisu zaobišle ni starije. Naime, poznati varaždinski kazalištarci Ljubomir i Jan Kerekeš nastupili su i na domaćim daskama s predstavom „Ufuraj se i pukni“.

U još samo dva dana na varaždinskim se ulicama mogu pregledati ponude izlagača, odnosno njihovih domaćih proizvoda ili pak uživati u performansima uličnih zabavljača ili svirača na raznim lokacijama u užem centru grada gdje će primjerice „The Yelling Kitchenprince“ izvesti svoj nastup koji obuhvaća kuhanje, sviranje orgulja i bubnjarski set u isto vrijeme.

Šetači mogu pregledati, ali i kupiti unikatni nakit, slike ili pak skulpture u Uskoj ulici koja je, sada već tradicionalno, rezervirana samo za umjetnike koji su pak zadovoljni spomenutom privilegijom pošto mogu, kako su naglasili, izložiti i pokazati svoje radove široj publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najviše pozornosti ipak odvlače festivalske pozornice na kojima nastupaju brojna domaća i strana glazbena imena. Na ovogodišnjem Španciru tako su nastupali 2Cellos, Laibach, Psihomodo pop, Tedi Spalato, Rade Šerbedžija, Blondie, a danas je glavna pozornica na Starom gradu rezervirana za pankere iz Brkova, za Punčke i Kawasaki 3P, dok će u nedjelju festival zaključiti Silente i Parni valjak. Na besplatnim i sporednim pozornicama u gradu danas pjeva Lačni Franz, a u nedjelju grupa Pavel.

Paralelno sa službenim programom, mladi su Varaždinci organizirali i „Underground Špancir“, večernje koncerte na kojem nastupaju alternativniji bendovi, a koji su dobrano, prema mišljenjima posjetitelja, napunili prostor kluba mlađom publikom koja je, kako ističu, željna takvih događaja.

No, Varaždinci nisu u potpunosti zadovoljni nekim potezima organizatora. Ističu kako su od stare atmosfere i dobrih emocija, ostali postojani, u cijeni i kvaliteti, samo langoši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći posjetitelji nisu zadovoljni naplaćivanjem ulaznica na glavnu pozornicu na Starom gradu koja je nekad bila besplatna, a još više im nije jasno zašto ne smiju izlaziti iz ograđenog prostora u kojem se nalazi glavna pozornica na Starom gradu, nakon što jednom uđu. Varaždinski su mediji ovih dana pisali i o tome kako se i ugostitelji žale na organizatore, odnosno inspekcije koje ih intenzivno motre i naplaćuju kazne.

Usprkos svim negodovanjima, varaždinski Špancirfest i ove je godine napunio ulice šetačima i performerima i ponudio ipak nešto više i kreativnije od štandova s kineskom robom i lošim suvenirima, a ovakva manifestacija je samo dodatna pomoć Varaždinu koji se kandidrao za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.