FRKA festival – održano predavanja dr. fra Josipa Blaževića ‘New Age i alternativna medicina’

Sinoć je virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici otvoren prvi festival radosne kulture – FRKA festival, neovisni kulturni projekt entuzijasta, koji u svoj grad žele donijeti jednu drugačiju kulturu. Da su u potpunosti uspjeli pokazuje veliko zanimanje i reakcija publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U budućnosti bi festival trebao prerasti lokalne okvire

Otvarajući manifestaciju pred prepunom dvoranom, predsjednik Organizacijskog odbora Romano Tripalo naglasio je da se pojam radosne kulture koja je lajtmotiv cijelog festivala prije svega odnosi na kulturu koja govori o vrijednostima u koje vjerujemo, o ljubavi prema obitelji, bračnom drugu, domovini ili Bogu. Takva je kultura legitimno pravo svakog građanina, a organizatori manifestacije nisu željeli čekati da im to netko drugi osigura, neko su odlučili djelovati, što se pokazalo kao ideja prihvatljiva mnogima.

U budućnosti se očekuje da festival preraste lokalne okvire i da preraste u kulturni brand sjeverne Hrvatske, pri čemu je svakako značajno i generalno pokroviteljstvo dobiveno od Virovitičko-podravske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

frka festival

Dr. fra Josip Blažević oduševio virovitičku publiku

Dr. fra Josip Blažević, čije je predavanje “New Age i alternativna medicina” bilo središnji događaj prve večeri festivala, oduševio je virovitičku publiku svojim enciklopedijskim poznavanjem materije, ali i osobito dojmljivim osobnim iskustvima iz višegodišnjega proučavanja alternativnih duhovnih pokreta. Posebno je istaknuo razliku temeljnu razliku između konvencionalne medicine i alternativnih praksi, za koje ne dpostoje valjani znanstveni dokazi korisnosti, a s druge strane mnoge od njih mogu učiniti dosta štete tjelesnom i duhovnom zdravlju pojedinaca koji im se podvrgavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo živoj raspravi nakon predavanja dotaknuta su pitanja novih karizmatskih pokreta unutar Crkve, ideja „zdravizma“ i komercijalizacija raznim metoda samoliječenja i alternativnih praksi.

Organizatori su vrlo zadovoljni brojkom od više od 135 posjetitelja, od kojih je desetak prestajalo puna dva sata, što je osobito impresivno za mali grad poput Virovitice.

Medijski pokrovitelj FRKA festivala je narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.