Gdje radnim danom, a gdje nedjeljom možete pratiti svetu misu?

Foto: Fah

Hrvatska biskupska konferencija jutros je priopćila da se u Hrvatskoj od petka ukida javno slavljenje svetih misa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.” stoji u priopćenju koje potpisuju biskupi Hrvatske biskupske konferencije.

Bitno. net donosi poveznice na kojima možete uživo (u video ili audio obliku) pratiti slavlje svetih misa iz Hrvatske i svijeta.

Videoprijenosi na internetu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Vatikan – svako jutro u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos mise, ali i općih audijencija te molitve Angelusa možete gledati OVDJE.
  • Zagreb – Hrvatsko katoličko sveučilište svakog će dana u 12 sati, počevši od danas, prenositi svete mise uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.
  • Međugorje – prijenos uživo večernjeg programa (od 17 sati) koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti možete pratiti OVDJE i OVDJE.
  • Split – svakoga dana svetu misu prenosi i Župa Pomoćnice kršćana na Kmanu. Videoprijenos možete od 17 sati pratiti OVDJE.
  • Dubrovnik – Dubrovačka biskupija osigurala je videoprijenos svete mise uživo nedjeljom u 10 sati. U četvrtak, na svetkovinu sv. Josipa, sveta misa prenosit će se u 18 sati. Od ponedjeljka do subote u 20 sati prenosi se molitva ispred oltara Gospe od Porata u katedrali Gospe Velike. Petkom će se uživo prenositi Križni put iz Katedrale u 20 sati. Prijenose možete pratiti OVDJE i OVDJE.
  • Sisačka biskupija – Sisačka biskupija organizira izravan prijenos nedjeljnih misa putem svojih mrežni stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije. U nedjelju, 22. ožujka prijenos će se održati u 8 sati iz kapele bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu, a u nedjelju, 29. ožujka, u 9 sati iz kapele sv. Katarine u Strušcu.
  • Berlin – Hrvatska katolička misija u Berlinu svakog dana će emitirati od 18 sati molitvu krunice (petkom križni put) te potom od 18:30 euharistijsko slavlje. Nedjeljom je prijenos pak organiziran s euharistijskog slavlja koje se održava u 11.30. Prijenos možete pratiti OVDJE.
  • Beogradska nadbiskupija – iz nadbiskupije su pozvali sve vjernike da svakog dana u 18 sati prate svetu misu putem videolinka na internetskoj stranici nadbiskupije te na njihovoj Facebook stranici.
  • Subotička biskupija – sveta misa prenosit će se uživo iz Franjevačke crkve u Novom Sadu: radnim danom u 18 sati; subotom u 17:30 na mađarskom, u 18:30 na hrvatskom; nedjeljom od 8:30 na hrvatskom te od 10:15 na mađarskom. Prijenos možete pratiti OVDJE.
  • Prijenose uživo tradicionalne latinske mise iz različitih crkvi i u različito vrijeme moguće je pak pronaći OVDJE.

Radijski prijenos:

  • Hrvatski katolički radio svakodnevno će prenositi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu.
  • Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, časoslov i križni put. Detaljniji raspored prijenosa svetih misa možete pogledati OVDJE.

Televizijski prijenos:

  • Laudato Tv svakoga dana prenosi slavljenje svete mise u 7 sati te večernje u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu. Svete mise nedjeljom su u 10:30.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.