Grafička mapa Celestine Vičević predstavljena u Kabinetu grafike HAZU

Zagreb, 10.05.2019 - Grafièka mapa rijeèke likovne umjetnice Celestine Vièeviæ "Život" predstavljena je u petak u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. foto HINA/ Kabinet grafike/ ds

Grafička mapa riječke likovne umjetnice Celestine Vičević “Život” predstavljena je u petak u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući nove radove Celestine Vičević viša kustosica Ana Petković Basletić rekla je kako umjetnica njima upozorava da je priroda središte povratka iskonske ravnoteže i mjesto zacjeljivanja otuđenog življenja i vremena koje ne osjećamo svojim.

Privučena viđenjem prirode kao Land Art ostvarenja Svemira te majstorskim uslojavanjem grafičkih tehnika dubokog tiska – bakropisa, akvatinte i suhe igle – i prisnim kadrom, ona uobličuje vrsne crvene i srebrne sažete grafičke isječke intimnih krajolika, kazala je.

Celestina Vičević zahvalila je svim nazočnima i rekla kako je poanta da je sav umjetnički rad meditacija kojom se vraćate sebi. Poanta je da budete iskreni sa sobom koliko god to bilo neoriginalno nekima sa strane, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bih radove prevodila u neki drugi medij, onda bi to bila tišina, mir, neka središnja točka u vama iz koje je to izišlo, zaključila je.

Celestina Vičević (1976.) aktivna je na umjetničkoj sceni od 1997. Izlagala je na 17 samostalnih izložbi i na više od 70 skupnih, sudjelovala na više likovnih kolonija te u Rijeci vodila devet radionica za grafiku i umjetničku knjigu. Docentica je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.