Hrvatska udruga Benedikt organizira predavanje ‘Palijativna skrb u domu bolesnika’

Foto: fah

Povodom Svjetskog dana hospicija, 10. listopada, Hrvatska udruga Benedikt želi dati svoj doprinos obilježavanju tog dana s ciljem daljnjeg osvješćivanja javnosti o potrebi organizirane palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Član Hrvatske udruge Benedikt doc. dr. sc. Marko Jukić održat će predavanje pod naslovom „Palijativna skrb u domu bolesnika“. Predavanje će se održati u dvorani Gradske knjižnice „Marko Marulić“ u Splitu, Ulica slobode 2, 5. listopada 2015., ponedjeljak, s početkom u 18.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da nemamo hospicije i odjele za palijativnu skrb, najveći broj bolesnika liječi se u svom domu te je potrebno pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima. Nužno je ublažiti/ukloniti bol, pravilno hraniti bolesnika, ublažavati simptome (mučninu, povraćanje, svrbež itd.), pružiti duhovnu i psihološku potporu bolesniku u njegovom domu. Dr. Jukić predlaže otvaranje Savjetovališta za palijativnu skrb gdje bi bolesnici i članovi njihovih obitelji dobili savjete o liječenju, brošure o pojedinim bolestima i liječenju te druge korisne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.