Hrvatska ženska klapa Valovi iz Argentine 3. srpnja započinje turneju po Hrvatskoj

Foto: snimka zaslona

Nastupom u Klovićevim dvorima 3. srpnja, hrvatska ženska klapa Valovi iz Argentine, započinje turneju po Hrvatskoj tijekom koje će nastupiti u desetak gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valovi će u Zagrebu nastupiti s klapama Dišpet i Stine, bit će to još jedan poseban susret domovinske i iseljene Hrvatske uveličan klapskim pjevanjem, vrijednim načinom čuvanja jezika i identiteta daleko od domovine, najavljuje Hrvatska matica iseljenika (HMI).

Nakon Zagreba, Valovi će nastupiti u Novom Vinodolskom, Rabu, Zadru, Bolu, Šibeniku, Omišu, Kučinama i Splitu, turneju zaključuju 14. srpnja.

Klapu Valovi čine članice koje žive u Argentini, a kćeri su Hrvata koji su davnih godina doselili u Buenos Aires. Njeguju i održavaju hrvatsku klapsku pjesmu, kako bi i na taj način očuvali bogatu hrvatsku baštinu daleko od domovine. Repertoar klape temelji se na hrvatskim klapskim, narodnim i popularnim pjesmama, koje izvode i na engleskim i španjolskim jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.