Site icon narod.hr

Hrvatski branitelji nakon 34 dana hodanja stigli do Pape

Foto: Alen KOCIĆ KOC, UHDDR-a GO Nova Gradiška

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, iz Nove Gradiške, hodočastili su pješke u Rim i Vatikan i tako prešli oko 950 kilometara, za što im je trebalo 34 dana, javlja Laudato.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na općoj audijenciji, susreli su se sa Svetim Ocem, te su mu tom prilikom darovali Drvenu slavonsku škrinju, načinjenu od tri vrste drveta koji je izradio Željko Radušić, ratni vojni invalidi, koji je prebolio moždani udar i smogao snage izraditi dar.

U škrinji su također bili darovi za Papu: šlingana košulja sa zlatovezom i hrvatskim motivima, šokački šešir i trobojnica od slavonske tkanice te pismo koje je sastavio predsjednik udruge.

Pismo je bilo kao znak zahvale Svetoj Stolici, Katoličkoj crkvi i osvjedočenom prijatelju hrvatskog naroda, sv. Ivanu Pavlu II. papi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Alen KOCIĆ KOC,
UHDDR-a GO Nova Gradiška

U pismu također stoji kako je Ivan Pavao II. pomogao domovini Hrvatskoj u najtežim trenutcima, što je braniteljima značio dodatni poticaj za ostvarivanje slobode.

Hodočasnici su se nakratko susreli u razgovoru sa samim papom Franjom, gdje su predali dar te naglasili kako već 34 dana pješače od Hrvatske od Vatikana, na što se Papa iznenadio.

Papa je pokazao zanimanje za darovima, te ih je blagoslovio i rekao da mole za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu avanturu ostvarili su: Arsen Granda, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Nove Gradiške (UHDDR Nova Gradiška), Željko Baković (tajnik Udruge), Željko Brčić-Duša, Ivan Jurasović, Željko Radošić, Branko Iskra, Alen Kocić Koc, te Dugootočanin Nenad Marčina koji im se priključio petog dana u Zagrebu.

„Još smo pod velikim dojmom, jer susret s Papom se događa jednom ili nikada u životu“, kazao je za ar-news.net Arsen Granda, koji kaže kako je Franjo vrlo prisan, te da su mu donijeli slavonsku škrinju na dar, koji je izradio Željko Radušić. U škrinji je bila tradicionalna slavonska košulja sa zlatovezom i hrvatskim grbom, jedan šokački šešir i jednu tkanicu.

„Sve smo to popratili jednim pismom. Osobno sam papi Franji rekao da je pismo u škrinji. Papa se zahvalio i kazao kako će pismo svakako pročitati“, rekao je Granda i naglasio kako je Franjo bio zatečen kada su mu kazali kako su hodali 950 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version