Iduće subote održava se Krug za Trg bez imena zločinca Josipa Broza Tita

Foto: commons.wikimedia.org

Građanska inicijativa za povratak imena Kazališni trg zagrebačkom trgu nazvanom imenom jugo-komunističkog diktatora Tita i jednog od deset najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća održat će se jedanaesti put, 10 godina od početka svojeg djelovanja, u subotu 6. svibnja u 11 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunistički diktator Josip Broz Tito: Jedan od najvećih svjetskih zločinaca i danas ima svoje sljedbenike

Velikim javnim prosvjedom kojim, u duhu Rezolucija Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima te Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi zločina komunističkog poretka u Hrvatskoj, traži se povratak imena Kazališni trg zagrebačkom trgu nazvanom imenom komunističkog diktatora Tita.

Tko je bio Josip Broz Tito – jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Broz Tito bio je komunistički diktator i masovni ubojica. Na čelo Komunističke partije Jugoslavije došao je nakon Staljinovih čistki tridesetih godina prošlog stoljeća, u kojima je i sam sudjelovao.

Tada je ubijeno po Staljinovom nalogu kompletno vodstvo Komunističke partije i stotine viđenijih članova, a na čelo Partije došao je misteriozni Tito. Na vlast dolazi 1945. i bio je doživotni predsjednik komunističke Jugoslavije vladajući kao diktator.

Titovi zločini – Hrvati ni danas ne znaju razmjere zločina u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Titovi zločini – masovna ubijanja i progoni znanstvenika, liječnika, pisaca, novinara i drugih stupova društva

Profesor američkoga sveučilišta Stanford, Piere Scaruffi je na svoj popis Najvećih zločina 20. stoljeća (The Worst Genocides of the 20th Century, 2008.) na temelju činjeničnih podataka uvrstio Tita među petnaest najvećih zločinaca u 20. stoljeću. Također, barata podatkom o ubojstvu najmanje 570.000 ljudi.

Gunnar Heinsohn, njemački profesor sa sveučilišta u Bremenu, u svojoj knjizi Leksikon genocida (Lexikon der Völkermorde,1998.) također Tita karakterizira kao jednog od najgorih svjetskih zločinaca 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav je niz primjera koji dokazuju da se u Jugoslaviji ništa nije događalo, a da o tome presudnu riječ nije dao Josip Broz.

Pamti ga se po poslijeratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji – pokolj na Bleiburgu, pamte se križni putevi, pamti se Huda jama, pamte se koncentracijski logori poput Golog otoka, pamte se progoni i ubojstva emigranata. Obračun s hrvatskim proljećem, prije toga Goli otok, a još prije svega toga, odmah nakon Drugog svjetskog rata, pokolj na Bleiburgu, zapravo su najbolja svjedočanstva o karakteru vladavine Josipa Broza Tita koga neki i danas slave kao velikog lidera i vizionara.

Za micanje simbola zločina iz javnog prostora: ‘Maknimo maršala Tita iz Zagreba i Hrvatske’

Tito na svim listama najvećih zločinaca 20. stoljeća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća i danas u Hrvatskoj ima svoje sljedbenike, koji sebe nazivaju ‘antifašistima’.

Simboli totalitarizma ne mogu biti uzori

Na prosvjednome skupu govorit će:

prof. dr. Ivo Banac, povjesničar, Zagreb;

prof. dr. Boštjan Marko Türk, pisac i publicist, Ljubljana;

Roman Leljak, publicist, Ljubljana.

Skup će pozdraviti:

dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, i

mr. sc. Marko Grubišić, predsjednik Društva hrvatskih političkih zatvorenika.

Za glazbeni dio pobrinut će se Kazimir Mikašek Kazo, a među podupiratelje Kruga za trg, pored udruge U ime obitelji, ubrajaju se i Hrvatsko žrtvoslovno društvo, Društvo hrvatskih političkih zatvorenika, Hrvatsko kulturno vijeće, Hrvatsko nacionalno etičko sudište, Udruga Macelj 1945., kao i veći broj braniteljskih udruga i podružnica Matice hrvatske.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.