Irski sastav Hothouse Flowers nastupa na Roškome slapu u NP Krka

Foto: Fah

Irski sastav Hothouse Flowers, koji je svjetsku slavu stekla osamdesetih, nastupit će na Roškome slapu u Nacionalnom parku Krka u četvrtak, 17. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa u Hrvatsku dolazi u užem sastavu koji čine pjevač i frontmen Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O’Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama, najavljeno je iz Nacionalnog parka Krka.

Hothouse Flowers je popularni irski sastav koji je krajem osamdesetih imao nekoliko velikih hitova od kojih su najveći Don’t Go s prvijenca People iz 1988. te I Can See Clearly Now i Give It Up s drugog albuma Home iz 1990.

Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox iz grupe U2.

Grupa se održala sve do danas, redovno svira po turnejama, a posljednji album “Lets Do This Thing” objavili su prošle godine.

Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji koncerta Hothouse Flowers u četvrtak će na Roškome slapu moći pogledati izložbu umjetnika Ante Bratića iz Piramatovaca pod nazivom „Poruka iz bačve“ koji će predstaviti unikatne rukotvorine napravljene u potpunosti od korištenih hrastovih bačvi.

Posljednji koncert Krkinog kulturnog ljeta održat će Davor Radolfi 24. kolovoza u 20 sati na Roškome slapu.

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje, a organiziran je besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika i Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.