Ivica Šola: Homoseksualni lobi i dalje jača u Crkvi

Ivica Šola
Foto: Knjižara Nova

Papa Franjo će sljedeći mjesec imenovati nove kardinale koji će imati pravo birati novog papu. Iz imena koja su na popisu novih kardinala odmah je vidljivo da je ključ imenovanja bio – politički. Da, politički, jer dobar dio njih su žestoki protivnici suverenista, zalažu se za ilegalne migracije, branitelji su nevladinih udruga koje protuzakonito dovoze migrante, poput Lopez Romera, Ayusa Guixota i inih. Među novim kardinalima su i žestoki antikapitalisti, poput Kubanca Juana de la Caridad Garciae, koji je poznat kao veliki protivnik dolaska kapitalizma na Kubu, već želi “napredni socijalizam”, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju, koju djelomice prenosimo.

Čista politika

Osim Castra i drugih latinoameričkih crvenih diktatora, te Sorosa i sličnih, izborom novih kardinala mogu biti zadovoljni i homoseksualni lobiji u i izvan Crkve. Naime, novi kardinal postat će i bolonjski nadbiskup Matteo Maria Zuppi, čije je imenovanje na svom Twitteru oduševljeno pozdravio isusovac James Martin, progay aktivist u Katoličkoj crkvi i prijatelj Zuppijev.

Tako je Zuppi autor predgovora Martinove knjige “Most koji treba izgraditi. Novi odnosi Crkve i LGBT osoba”. Nitko nema ništa protiv gradnje mostova prema bilo kojoj populaciji, naprotiv, no nakon zadnjih homoseksualnih skandala u SAD-u gdje se pokazalo da su biskupi i svećenici homoseksualci umreženi poput mafije, drmali Crkvom i činili masovne homoseksualne zločine, silovanja, podvođenja sjemeništaraca.

Kako sam više puta napisao, nije uopće problem je li netko homoseksualac, već koji su mu motivi za svećeništvo ili redovništvo, teološki, ideološki ili najprizemniji – biološki. To razara Crkvu iznutra na jedan u povijesti nezabilježen način.

Martin u svojoj agendi “integracije” LGBT osoba u svećenička i redovnička zvanja ide tako daleko da krivotvori samo Evanđelje. Naime, on tvrdi da homoseksualce treba primati u zajednicu čak i ako nisu obraćeni, i to ovako argumentira, sučeljavajući dva modela, Isusov model i model Ivana Krstitelja, pa piše: “Model Ivana Krstitelja predviđao je da se prvo treba obratiti, a tek onda možeš biti primljen u zajednicu.

>Ivica Šola: Korumpirana gay mafija preuzela je kontrolu nad mnogim institucijama Crkve i iskorištava Crkvu i vjernike za svoje nemoralne svrhe

>Ivica Šola: Crkva u raljama homoseksualnih lobija – infiltrirani u sve njezine pore i razaraju je iznutra

Za Isusa pak prvo dolazi zajednica a tek poslije obraćenje. Prihvaćanje i poštovanje su prvotni”, zaključuje Martin. Osim što je sasvim glupo odvajati zajednicu i obraćenje, jer se nijedno obraćenje ne događa u zrakopraznom prostoru, Isusov ‘nastupni govor’ sasvim je jasan: “Približilo se Kraljevstvo Božje, obratite se i vjerujte Evanđelju” (Mk 1,15), a ne dođite u zajednicu i vjerujte Evanđelju, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Papa Franjo Crkvu pretvara u parapolitičku organizaciju

Budući da mnogi smatraju da su homoseksualni lobiji u Crkvi i svijetu izmišljotina, paranoidna konstrukcija, treba i to pojasniti. Neupitno je da su homoseksualne osobe bile sve donedavno stigmatizirane, proganjane, ubijane samo zato što su homoseksualci. Onda se pojavio pokret FUORI (Fronte unitario omosessuale rivoluzionrio italiano), kojem je na čelu bio Angelo Pezzana i koji je osamdesetih u intervjuu La Stampi jasno iznio novu strategiju: “Nakon deset godina borbi sastavljenih od uvreda, udaraca u trbuh, naših progona i zatvaranja, FUORI je odlučio da ne želi više biti pokret, već da će se transformirati u lobby” koji će, dalje nastavlja Pezzana, “stotinama osoba (svojih pripadnika i simpatizera) vršiti kapilarne pritiske u gospodarskim, političkim, upravljačkim i religioznim sredinama”. Rečeno – učinjeno.

Nije, dakle, nikakav krimen organizirati različite lobije u svrhu ostvarenja svojih ciljeva i povećanja moći, naprotiv, ali je problem kada se to negira i naziva “paranojom”, a pogotovo su takvi lobiji opasni u instituciji poput Katoličke crkve, jer im motivi nisu religiozni, teologalni, već sasvim prizemni, što je na skandalozan i glomazan način izbilo u SAD-u, na čelu s kardinalom McCarickom, koji je imao ogroman utjecaj i u Vatikanu, koji je postizao korupcijom, pardon, donacijama raznim prelatima. Kao u renesansno vrijeme.

Imenovanjem bolonjskog nadbiskupa Zuppija kardinalom, papa Franjo pokazuje da i tu mijenja pravac. A imenovanjem drugih s njim ukazuje da Crkvu pretvara u parapolitičku organizaciju koja se dodvorava modama i moćnim lobijima.

Pa i homoseksualnim…, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Kolumnu u cijelosti pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slobodna Dalmacija

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.