Izašla knjiga fra Blage Karačića ‘Ratne i poratne uspomene 1945. – 1952.’

U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Široki Brijeg i Matice hrvatske, Vrgorac, izišla je knjiga fra Blage Karačića “Ratne i poratne uspomene 1945. – 1952. “, a uredio ju je fra Vendelin Karačić.

Ova prisjećanja na ratne i poratne dane Drugoga svjetskog rata fra Blago je napisao oko godine 1960-te, za vrijeme službovanja u Vitini. Manji dio knjige odnosi se na ratna zbivanja, a ostatak opisuje poratna zbivanja i nevolje na koje je nailazio.

Fra Blago piše o stradanju nevinih ljudi te o progonu Crkve, posebice franjevaca u Hercegovini, i o tome kako se nastojalo zatrti i obezvrijediti sve što je vjersko.

Treći dio knjige donosi nam neke od fra Blaginih pjesama, dočim je četvrti dio preslik nekoliko sudskih presuda protiv fra Blage iz kojih je vidljivo da je i nakon 20 godina od završetka Drugoga svjetskog rata zastrašivanje i zlostavljanje svećenika bila redovita pojava.

Do knjige je najlakše doći izravnom narudžbom od nakladnika pobijeni.info, a na linku možete pogledati i dodatni info o knjizi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: screenshot