Site icon narod.hr

Izgubili smo velikog čovjeka, velikog domoljuba: Zbogom Oskare Šaruniću

Foto: Oskar Šarunić

Povodom iznenadne smrti domoljubnog novinara, snimatelja  i fotografa Oskara Šarunića, u cijelosti donosimo priopćenje Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nevjericom smo danas primili vijest o smrti Oskara Šarunića. Čovjek koji je svojom kamerom bilježio većinu događanja u hrvatskoj metropoli, ali i cijeloj Hrvatskoj, no najpoznatiji je bio po tome što je svojom kamerom i fotoaparatom pratio skoro svako domoljubno i braniteljsko događanje.

Skroman i uvijek prisutan, rijetko se našao ispred oka kamere, no zato je njegovo iskusno oko znalo uloviti svaki detalj. Zahvaljujući Oskaru uživali smo u ljepotama Lijepe Naše i događanjima od kulture do športa, ali i dobili vrijednu informaciju s mnogih domoljubno-braniteljskih događanja, godišnjica, obilježavanja. S  radošću smo čitali njegove oštroumne komentare na temu dnevne politike iz kojih se iščitavalo domoljublje.

Bio je primjer mnogima, pa tako je i u svojoj bolesti  koju je strpljivo podnosio, često viđen  kako prati sve što je vezano uz branitelje, a osobito kroz 555 dana prosvjed hrvatskih branitelja ispred Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Oskara mnogi od nas toliko toga imamo za naučiti, ostavio nam je u zalog svoju ljubav i privrženost Domovini, svoju žestinu i hrabrost kada je trebalo obraniti nejakog, svoje poštenje i strpljenje za svakoga. Nikada se nije oglušio o poziv kada je nešto trebalo popratiti kamerom i perom. Hvala ti Oskare! Sjećam se kada sam ga upoznala i prvi puta komunicirala s njim, na upit kolika je cijena snimanja, odgovorio je: „Za branitelje i Domovinu nema cijene. Tako nešto se ne naplaćuje.“ Za one koji nisu znali, Oskar nije imao nikakve koristi, a snimio je kilometre vrpce i bezbroj fotografija. Nikada nije ništa naplatio. Taj veliki domoljubni novinar, snimatelj i fotograf znao je kako Domovina nema cijenu, iako je on sam imao itekakve troškove iz svog skromnih primanja.

U ime Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara te Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata upućujem iskrenu sućut obitelji Oskara Šarunića. Prijatelju, tebi želim radost u anđelima i mir u Gospodinu, a svaka munja od sada na dalje bit će mi podsjetnik na bljesak tvog fotoaparata i znat ću kako nam se smiješiš s Neba. Uzvratit ću ti osmijeh, iako sa suzom u oku.

Neka ti je laka gruda ove naše hrvatske zemlje koju si toliko volio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Zagreb, 7. lipnja 2017. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version