Je li 25. po redu film – ‘No Time To Die’ – uništio lik Jamesa Bonda?

jamesu bondu
Foto: fah

Daniel Wroughton Craig, britanski je glumac, jedan od najpoznatijih lica britanskog kazališta. Više od 10 godina glumio je najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, James Bonda. Nakon dijelova „Casino Royale“ (2006.), „Zrno utjehe“ (2008.), „Skyfall“ (2012. ) te „Spectre“ (2015.), došao je i dio „Za smrt nema vremena“ (2021.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„No Time to Die“, 25. po redu u kultnoj franšizi o Jamesu Bondu, je na premijeri zaradio 56 milijuna dolara, piše Breitbart.

Unatoč tome što je prikazan na 4.400 filmskih platna, što je rekord za Bondov film, „No Time to Die“, nije se približio preskakanju tri najnovija prethodnika: Spectre iz 2015. (70,4 milijuna), Skyfall iz 2012. (88 milijuna dolara) ili Quantum of Solace iz 2008. (67,5 milijuna dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno zarada iznosi 313 milijuna dolara diljem svijeta, što prvotno zvuči dobro, ali je li to baš zaista tako?

Realizacija ovoga projekta koštala je između 250 i 300 milijuna dolara, a proizvođači se hvale kako su uložili još dodatnih 250 milijuna dolara u promociju. To znači da će „No Time to Die“ morati dosegnuti otprilike milijardu dolara, samo da bi bio na dobitku.

Naravno, u holivudskom tisku već traže izgovore za loše rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprike?

Zanemarimo pandemiju, također zanemarimo i činjenicu da film traje gotovo tri sata, zanemarimo spomenute moguće i potencijalne razloge za loše rezultate.

Ono što Bonda čini jedinstvenim je to što je superšpijun koji zna da neće dugo živjeti i zato živi svoj život punim plućima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunski užitak uz kvalitetu koja čini Jamesa Bonda Jamesom Bondom – „No Time to Die“  prekida.

Redatelj je izjavio da je Bond Seana Conneryja – silovatelj (što je samo dokazalo da ne zna išta o vlastitoj franšizi), producenti su se hvalili kako će „No Time to Die“ predstaviti crnkinju kao 007, a Q je postao homoseksualac.

Nažalost, nema puno ljubavi i dobre volje za Craigova lika 007. Proizvođači su krivi jer su liku izuzeli svu zabavu, te su ga pretvorili u samozatajnog mislioca i izbacili šarmantnog, površnog ženskaroša, bezbrižnog mangupa kojega, kao gledatelji, volimo gledati.

Neki, također, pokušavaju okriviti vrijeme trajanja filma „No Time to Die“ (2 sata i 43 minute).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmovi, koji traju dugo, nailaze na problem manjeg broja prikazivanja filma u danu. To neizbježno znači i manja posjećenost. No, kada postoji film koji na premijeri zaradi 56 milijuna u 4.400 kinodvorana, posjećenost je zagarantirana.

Kada objavite da je crnkinja 007, a isti Q da je nakon 60 godina odjednom postao homoseksualac, poruka je nepogrešiva: pokleknuli ste u vjernosti pred probuđenim Gestapom zbog važnosti priče, naslijeđa i poštovanja onoga što je bilo prije.

Pogledajte neke od dosadašnjih Bondovih djevojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.