Site icon narod.hr

Josipović o Kustiću: Njegov doprinos širenju ideja tolerancije i dijaloga bio je nemjerljiv

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je sućut obitelji don Živka Kustića, grkokatoličkog svećenika i dugogodišnjeg glavnog urednika “Glasa Koncila” koji je danas umro u Zagrebu u 84. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović navodi kako je sa žaljenjem primio vijest o smrti don Živka Kustića, koji je čitav svoj životni vijek savjesno, otvorenoga srca i uma vršio svoje svećeničko poslanje. Dodaje kako se Kustić zalagao za crkvu koja se temelji na univerzalnoj etici, koja komunicira sa svijetom, dobrohotno, razložno i s razumijevanjem.

“Bio je pionir katoličkog novinarstva sredinom šezdesetih, kada su utjecaji Drugog vatikanskog koncila počeli stizati i u naše krajeve. Bio je vrhunski intelektualac i ustrajni promicatelj ideje dobra. Njegov doprinos širenju ideja tolerancije i dijaloga u okolnostima koje nisu bile naklonjene vjeri i Crkvi, bio je nemjerljiv”, ističe Josipović.

Za don Živka Kustića kaže i kako je bio dobar i plemenit čovjek koji je uvijek mislio na dobrobit Crkve i svoje Domovine. “Bio je spreman do zadnjeg dana svoga života, vršiti svećeničko poslanje: pružati bližnjemu duhovnu utjehu i nadu. Pamtit će ga generacije čitatelja, štovatelja i župljana. Nedostajat će svima koji su ga voljeli i cijenili”, stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version