Kardinal Bozanić poslao božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju i svim episkopima SPC-a u Hrvatskoj

Josip Bozanić i Porfirije Perić obišli u potresu stradalu Katedralu
Zagreb, 12.01.2021. - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić sastali su se te zajedno obišli u potresu stradalu Katedralu. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca 2021. godine božićnu čestitku Njegovoj Svetosti gospodinu Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske. Istog je dana Kardinal poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj”, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo u cijelosti Kardinalovu čestitku Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju:

“‘Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!’ (Lk 2,14)

Vaša Svetosti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na anđeoski navještaj pastiri radosno i hitro odgovoriše: „Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin.“ (Lk 2, 15). Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice. Svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio se učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.

Vremena i okolnosti u kojima živimo čine nas svjesnima i vlastite krhkosti. Otajstvo Božića ne ostavlja nas samima u toj krhkosti nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.

Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve. Neka bude obiljem Božjeg blagoslova ispunjena nova 2022. godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zajedništvu božićne radosti, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.