Kardinal Bozanić susreo se s mladim sudionicima Animatorskog ljeta na Malom Lošinju

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U Domu sv. Martina na Malom Lošinju boravi ovoga tjedna treća skupina mladih animatora Zagrebačke nadbiskupije. Danas nakon ručka s njima se susreo zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Najprije je povjerenik za mlade, vlč. Ivan Valentić, predstavio skupinu Kardinalu, a zatim su se mladi pojedinačno predstavili i rekli na koji način su aktivni u svojim župnim zajednicama.

Kardinal je mlade podsjetio i na nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) te ih je potaknuo da budu dobri domaćini mladima koji će 9. i 10. svibnja sljedeće godine biti njihovi gosti. Istaknuo je da su ovi susreti nešto posebno kod nas i da takvi susreti u mnogim drugim zemljama ne postoje. Rekao im je i da na ovo Animatorsko ljeto gledaju kao na pripremu za SHKM, ali i za nadbiskupijski susret mladih u Mariji Bistrici. Nakon toga mladi su se rashladili sladoledom kojim ih je počastio, a darovao im je i knjižice “Stepinac – pročišćuje prošlost i privlači u sadašnjosti” u kojima je ovogodišnja kardinalova homilija na blagdan blaženog Alojzija Stepinca.

Mladi su Kardinalu otpjevali pjesmu, a on je primijetio da svaki dan nakon ručka provode u tišini te im je rekao: “Tišina je najbolja prilika za susret sa samim sobom. Često se susrećemo s drugima, ali rijetko imamo priliku za
susret sa samim sobom. Kad se susretne sa sobom, čovjek se u dubini svoje duše susreće i sa još nekim. Susreće se sa Onim koji je prvi pronašao nas.”

Susret je završio zajedničkim fotografiranjem.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr