Karlovac: Počinje velika pobožnost zaštitniku Hrvatske, svetom Josipu

Foto: Nacionalno svetište sv. Josipa Karlovac

Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu najavljuje veliku pobožnost ovom svecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobožnost započinje u srijedu 22. siječnja 2020. godine.

U 17.45 sati pobožnost svetom Josipu koja se sastoji od molitve krunice svetom Josipu, litanija i zaziva predvodi mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta. Sijedi misno slavlje u 18.30 koje predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s mnoštvo svećenika i hodočasnika koje ove prve srijede predvode župljani Presvetog Srca Isusova iz karlovačkog Novog centra sa svojim župnikom i karlovačkim dekanom preč. Draženom Karačićem. Prije samog misnog slavlja mladi Karlovca unijet će u Svetište križ Susreta hrvatske katoličke mladeži pred kojim će na kraju misnog slavlja biskup Ivan predvoditi molitvu za SHKM.

Pjevanje će animirati ujedinjeni zborovi mladih karlovačkih župa pod vodstvom Josipa Vukovića. Pri kraju misnog slavlja svjedočanstvo vjere dati će studentica iz Karlovca Ivana Maradin, čalnica ZAMAK-a (Zagednice mladih katolika Karlovac).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.