Kninski franjevci upozoravaju: uočava se težnja da se proslava u Kninu izmjesti iz grada na Krki

Kninski franjevci objavili su izjavu u povodu 20. obljetnice oslobođenja Knina koja će se proslaviti iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se u posljednje vrijeme uočava težnja da se proslava u Kninu umanji pa čak i izmjesti iz grada na Krki – jasno i snažno odbacujemo takva nastojanja koja ne uzimaju u obzir važnost Knina u memoriji Hrvatica i Hrvata, ističu u izjavi.

„Kao čuvari baštine i narodne svijesti, franjevci žarko žele s hrvatskim narodom podijeliti radost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se na osobit način slavi u Kninu 5. kolovoza. Posebno nas veseli otvorenje crkve Gospe velikog zavjeta u Zvonimirovom gradu, za što su molile generacije vjernika.
S obzirom da se u posljednje vrijeme uočava težnja da se proslava u Kninu umanji pa čak i izmjesti iz grada na Krki – jasno i snažno odbacujemo takva nastojanja koja ne uzimaju u obzir važnost Knina u memoriji Hrvatica i Hrvata.
Biskupija, Kapitul, Knin, Kosovo… i danas jasno svjedoče da povijest na ovom prostoru nije šutjela. Novija, pak, povijest svjedoči o snazi hrvatskog zajedništva i ljubavi hrvatskog čovjeka prema rodnoj grudi.
Vukovar i Knin osvjetljuju istinu mladim generacijama, predajući im ideale za koje su se borili njihovi očevi i majke. Predstavnici naroda i svi domoljubi prepoznat će da se samo na izvoru memorije mogu aktualizirati vrijednosti hrvatske povijesti te će učiniti sve da proslava 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Zvonimirovom gradu bude zlatnim slovima upisana u knjigu hrvatske povijesti, kako bi bistra Krka i dalje sljedećim naraštajima pripovijedala o borbi za krst časni i slobodu zlatnu”, stoji u izjavi Kninskih franjevaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.