Site icon narod.hr

Korizma u Dubrovačkoj biskupiji u znaku solidarnosti s kršćanima Sirije i Iraka

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić pozvao je svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da se u korizmi ove godine posebice prisjete kršćana Sirije i Iraka, kako u molitvama i korizmenim pobožnostima tako i novčanom pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknuti pozivom kršćana Sirije i Iraka koji nas mole: “Molite i postite da nam se Gospodin smiluje”, a kojemu se pridružila i Papinska zaklada za pomoć Crkvi u nevolji proglasivši ovogodišnju Pepelnicu Svjetskim danom molitve za mir u Siriji i Iraku, “pozivam sve nas da u ovim korizmenim danima, osobito svakog korizmenog petka i kod pobožnosti Puta križa, molimo za mir u tim dvjema napaćenim zemljama, ali i na cijelom Bliskom istoku, u Ukrajini i cijelom svijetu”, poziva dubrovački biskup.

Ovoj molitvi “pridružimo također i svoje korizmene postove i odricanja, kako bismo i na taj način pritekli u pomoć svojoj progonjenoj braći i sestrama i svima koji su žrtve rata i ratnog stradanja”.

Uz molitvu, post i korizmena odricanja za progonjene kršćane biskup Uzinić poziva i na ponovno prikupljanje materijalne pomoći. Novčana pomoć će se prikupljati tijekom čitave korizme u svim župnim crkvama i drugim crkvama na području Dubrovačke biskupije koje su otvorene za vjernike po završetku misnih slavlja i pobožnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljena novčana pomoć će se preko Papinske zaklade za pomoć Crkvi u nevolji nakon Uskrsa proslijediti onima kojima su najpotrebniji. Biskup podsjeća kako je ova zaklada od ožujka 2011. godine do danas u Siriji i Iraku završila projekte vrijedne 27 milijuna i 670 tisuća eura.

“S nadom da ćemo se svi u skladu sa svojim mogućnostima rado odazvati ovim pozivima, sve vas srdačno u Gospodinu pozdravljam, zazivajući na vas Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Milosrđa, i sv. Vlaha, našeg nebeskog Parca”, završava biskup pismo kojim poziva vjernike biskupije na ovu korizmenu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version