Site icon narod.hr

Kulfest 2015.: Otvorenje i prva večer – Konzervativni forum

Ovogodišnji, drugi po redu, Kulfest počinje sutra 21. svibnja te će se održati na nekoliko lokacija u Zagrebu do 22. svibnja te od 25. do 26. svibnja u organizacija udruga Centar za obnovu kulture i Vigilare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program započinje u četvrtak 21. svibnja gostovanjem dr. Tibora Navracsicsa u Novinarskom domu s početkom u 10:30 te obuhvaća teme iz područja konzervativizma, tradicionalnih vrijednosti, ekonomije i kulture života. Kulfest ove godine u svojem programu sadrži dan više nego lani, kada je festival pokrenut.

Na festivalu će nastupiti mnoge osobe iz hrvatskog i inozemnog poslovnog i javnog života poput dr. Robina Harrisa, prof. Cartera Sneada sa Sveučilišta Notre Dame,  Nine Raspudića, Andreja Grubišića, Mire Gavrana, Borisa Ujevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan Kulfesta održat će se i Konzervativni forum u 19 sati u Kongresnom centru „Forum Zagreb“ (Green Gold centar) gdje će se održati Okrugli stol: “Mogu li se konzervativne vrjednosti provoditi u hrvatskom civilnom društvu i političkom životu?”

Petak, 22. svibnja nastavlja se program kroz Kulturnu večer kada je na programu kazališna predstava “Sladoled” našeg svjetski poznatog dramatičara i romanopisca Mire Gavrana. Nakon predstave će uslijediti razgovor s publikom na temu „Umjetnost, život i moral“.

U ponedjeljak, 25. svibnja u Novinarskom domu će se održati tribina “Izgubljena razboritost – između samovolje vladajućih i vladavine ulice”, dok će se u utorak održati Ekonomski panel s okruglim stolom na temu: “Postoji li u Hrvatskoj (slobodno) tržište?”. Navečer festival završava kroz simboličan naziv “Večer ‘života’” s okruglim stolom pod nazivom “Zašto se pravo na život u Hrvatskoj relativizira?”. Na kraju će biti dodijeljena Priznanja i nagrade za promicanje ljudskog dostojanstva i kulture života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version