Site icon narod.hr

Lado gostuje u Hong Kongu

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, po prvi puta u 65 godina umjetničkog djelovanja gostuje u Hong Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lado, kao jedini nacionalni folklorni ansambl,10. će srpnja cjelovečernjim koncertom otvoriti International Arts Carnival u Hong Kongu, najveći dječji festival u Aziji.

Gostovanje Lada u Hong Kongu trajat će do 13. srpnja, a tijekom svog boravka održat će četiri cjelovečernja koncerta i tri plesne radionice, sa zadaćom prikazivanja i širenja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Ovim će gostovanjem, svake večeri kroz svoj scenski nastup, ples, glazbu i izvorno narodno ruho, s ponosom predstaviti najbogatije tradicijske izričaje koji su se u Hrvatskoj stvarali i njegovali stoljećima, priopćili su na svojim facebook stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim nastupom Lado još jednom potvrđuje status jedinstvenog ambasadora hrvatske kulture u svijetu.

LADO je profesionalni je folklorni ansambl, osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Njegovih 35 vrhunskih plesača, istovremeno su i izvanredni pjevači, a s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativani folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ansambl LADO raspolaže i iznimno bogatom kolekcijom originalnih narodnih nošnji, od kojih mnoge imaju muzejsku vrijednost.

LADO je jedinstven ansambl u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao: od Royal Albert Hall-a u Londonu, City Centre-a u New Yorku, preko Mann Auditoriuma u Tel Avivu i Sydney Town Hall-a, pa sve do 20-tak vrhunskih koncertnih dvorana u Japanu, gdje je Ladovih 27 koncerata, tijekom petotjedne turneje u 2006. godini, oduševljeno gledalo više od 50 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version