Louvre i u 2014. najposjećeniji muzej u svijetu

Foto: Alvesgaspar

Najpoznatiji pariški muzej Louvre s 9,3 milijuna posjetitelja u 2014. i dalje je na vrhu ljestvice najposjećenijih muzeja u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedamdeset posto posjetitelja muzeja su stranci, među kojima je najviše Amerikanaca, Kineza, Talijana, Britanaca i Brazilaca, izvijestili su iz Louvrea ističući da je u 2014. godini njihove stalne zbirke posjetilo 100 tisuća ljudi više nego u 2013. godini.

Tijekom prošle godine za publiku su ponovno otvorene dvorane s eksponatima iz 18. stoljeća, a ponovno je nakon restauracije izložen i slavni kip Nike sa Samotrake, jedna od glavnih atrakcija toga muzeja.

“Više od 50 posto posjetitelja muzeja mlađe je od 30 godina, a gotovo dva milijuna posjetitelja pripada dobnoj skupini od 18 do 25 godina”, navode iz Louvrea, dodajući da je muzejske dvorane obišlo 675 tisuća školaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.