Site icon narod.hr

Mađerić: natječaj u Gavelli namješten za Darka Stazića

Holding

Foto: fah

Gradska zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić danas je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine izjavila kako je raspisani natječaj za radno mjesto višeg savjetnika ravnatelja u Gradskom kazalištu Gavella namješten za dosadašnjeg ravnatelja Darka Stazića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ova zastupnica rekla je kako je Darko Stazić ponudio ostavku na mjesto ravnatelja kazališta Gavella, a nakon toga 1. srpnja raspisao natječaj za višeg savjetnika ravnatelja, čiji koeficijent iznosi 4,5. Koeficijent ravnatelja je 5, a prvaci kazališta imaju koeficijent 3, istaknula je Mađerić.

“Uvjeti natječaja prilagođeni su Staziću”, tvrdi Mađerić.

Naglasila je kako ukazuje na nelogičnost “uhljebljivanja čovjeka koji protiv sebe ima ozbiljne optužbe za financijske malverzacije – isplaćivao je novac za studentske ugovore za vrijeme dok je kazalište bilo zatvoreno, imao je velike troškove reprezentacije, promidžbe, isplaćivao je visoke honorare vanjskim suradnicima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađerić je ocijenila kako je posebno upitno što je omogućeno da se natječaj za višeg savjetnika ravnatelja Gavelle uopće raspiše, jer je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 1. siječnja ove godine donio odluku o zabrani zapošljavanja u javnim ustanovama, a posebno u ustanovama u kulturi.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin rekla je zastupnici Mađerić da će joj pismenim putem dostaviti odgovor na njeno zastupničko pitanje, na što je HDZ-ova zastupnica negodovala jer će, kako je rekla, do dolaska pisanog odgovora Darko Stazić već biti izabran na tu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version