Site icon narod.hr

Marijansko svetište u Remetama koje je i samo razrušeno, pomaže Banovini

Foto: Sisačka biskupija

Svetište i župa Marijina uznesenja u zagrebačkim Remetama, koja je i sama stradala u potresu, pomaže Banovini, već su odvezli u osam kombija pomoć na ta područja te preuzeli brigu za 67 obitelji o kojima skrbi županijska Udruga oboljelih i liječenih od PTSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, sutra voze pomoć na adrese stradalnika. Istodobno, dovoze građevni materijal te će obnoviti kuću stradalnika Jose Tomičića.

Obiteljska zajednica iz Remeta tim činom želi potaknuti sve župe koje su u mogućnosti da se uključe u pomoć i obnovu, ističe se u priopćenju i dodaje kako, nažalost, brojni hrvatski branitelji, posebno samci u poodmakloj starosnoj dobi neće za ovozemaljskoga života dočekati institucionalnu obnovu.

To je, ističe se, prepoznao remetski župnik dr. o. Antonio Mario Čirko koji je i sam iskusio potrese. Stao je na čelo zajednice za pomoć koja ide pomagati izravno stradalnicima, a njegovo geslo je „Kumstvo Zagovornice Hrvatske“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version