Mark Wahlberg najbolje plaćeni glumac na svijetu

Foto: fah

Američki glumac Mark Wahlberg na prvom je mjestu najplaćenijih glumaca na svijetu sa 68 milijuna dolara zarađenih u posljednjih godinu dana, piše časopis Forbes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetšestogodišnji glumac koji je prije prijelaza u glumačke vode nastupao kao rapper pod imenom Marky Mark, dospio je na vrh popisa zahvaljujući filmovima poput “Transformers: Posljednji vitez” i “Very Bad Dads 2”.

Nijedan od dvaju filmova nije fascinirao kritičare niti je postigao veliku gledanost, no unaprijed ugovoren honorar priskrbio mu je poveću svotu novca bez obzira na uspjeh filmova.

Na drugome mjestu najbolje plaćenih je Dwayne Johnson, prošle godine prvi na popisu, koji je ove godine utržio 68 milijuna dolara, a treći je Vin Diesel sa zarađenih 54,5 milijuna dolara. Slijedi ga Adam Sandler sa svotom od 50,5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na petom je mjestu Jackie Chan, a slijede ga Robert Downey Jr, Tom Cruise te tri zvijezde Bollywooda, Shah Rukh Khan, Salman Khan i Akshay Kumar.

Zarada koju su prošle godine ostvarile glumice puno je manja nego ona koju su utržili njihiovi muški kolege.

Prošli je tjedan objavljeno da je najbolje plaćena glumica na svijetu oskarovka Emma Stone sa “samo” 26 milijuna dolara zarađenih tijekom proteklih 12 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.