Dođite na maskenbal Marijinih obroka: ‘Kad narastem bit ću televizor’

Foto: Narod.hr

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja zahvaljujući svojim podupirateljima osigurava topli obrok za oko 11.400 gladne djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, ponovno organizira događaj na kojem se može saznati više o projektima udruge, ali i svojom donacijom pomoći da što više gladne djece dobije svoj obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prethodne godine, zagrebački su volonteri odlučili organizirati humanitarni maskenbal. „Budi heroj Marijinih obroka“, tema prošlogodišnjeg maskenbala, osigurala je topli obrok za 54 gladne djece!

Tema je ovogodišnjeg maskenbala „Kad narastem bit ću televizor“. Simoblika teme povezuje se s mnogim željama djece koja u najsiromašnijim zajednicama primaju Marijine obroke, a čiji snovi o tome što žele biti kad narastu postaju mogući otkad se u školama svaki dan poslužuju obroci.

13. veljače s početkom u 20:00 sati u History Caffe Clubu u Tkalčićevoj 68 svojim dolaskom i donacijom od 10 kn za ulaznicu podržavate rad Marijinih obroka i postajete što god ste ikada željeli postati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ste kao dijete željeli biti doktor, astronaut, učitelj, kuhar ili znanstvenik? Idealan je trenutak da svoje snove barem na jednu večer ostvarite na humanitarnom maskenbalu. Budite domišljati i originalni, jer najbolja maska ne ide kući praznih ruku!

Zato se maskirajte, okupite svoje prijatelje i svojom malom donacijom omogućite svakom djetetu da ono što odluči biti kad odraste – postane stvarnost!

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija posjetite facebook event maskenbala https://www.facebook.com/events/331812267302769/, a sve ostalo o Marijinim obrocima pronađite na www.marysmeals.hr

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

Međunarodna organizacija Marijini obroci hrani 1.230.171 gladne djece svakoga školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: „Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.“

Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 14 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11.400 gladne djece.

Posjetite www.marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.