Na Medvedgradu u subotu izložba “Zakaj Prigorci voziju ladice?”

Foto: Wikimedia Commons / August Dominus

Izložbu “Zakaj Prigorci voziju ladice?” koja prikazuje tradicionalnu prigorsku svadbu sa svim negdašnjim običajima i ritualima, građani će moći razgledati na Medvedgradu, u subotu, 27. svibnja, priopćeno je u petak iz Javne ustanove Park prirode “Medvednica”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je nastala u suradnji Muzeja Prigorja i Javne ustanove “Park prirode Medvednica”, kojom se predstavlja kulturna baština istočnog dijela Medvednice, odnosno Sesvetskog prigorja.

Uz prikaz tradicionalne prigorske svadbe, u čijem se nazivu govori o prijevozu škrinje sa ladicama u kojima je mladenkin miraz, kroz izložbu se provlači i usporedba s današnjom svadbom.

Izložba će se moći pogledati od 11 sati do 19 sati, bit će to i prilika za razgledavanje Medvedgrada, uz posebnu ugostiteljsku ponudu – tradicionalna prigorska jela iz Sesvetskog Prigorja, Kašine, Prekvršja, Vugrovca i drugih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji će moći vidjeti i tradicijsku izradu cvijeća od krep papira, unikatni tradicionalni nakit i suvenirsku ponudu Parka prirode Medvednica. Navečer, od 19 do 20,30 sati na Medvedgradu će se održati koncert grupe “The Strings”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.