Mia Dimšić prva dobitnica nagrade Tereza Kesovija Music puba Drugoga programa Hrvatskoga radija

Foto: Hrvatska radiotelevizija

U emisiji Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Music pub Zlatka Turkalja Turkija jučer je nastavljena dodjela nagrada za najbolja glazbena ostvarenja u 2017. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ove godine nagrada Music puba za najbolju pjevačicu nosi ime Tereza Kesovija, a prva je dobitnica mlada glazbenica Mia Dimšić.

„Vrlo sam ponosna i samo mogu poželjeti da mi karijera potraje upola toliko kao Terezi Kesoviji, koja je toliko toga ostavila iza sebe. Prepoznajem tu neku klicu o kojoj ona govori. Kada dođe to prvo priznanje, strašno si sretan, strašno si ponosan, ali samo ti ambicija raste. Samo se nadam da će ta inspiracija od koje je sve krenulo, ta iskrena želja, ostati i – koliko god da ovo postaje sve više posao, a sve manje hobi – da ono zbog čega sam se počela baviti glazbom nikada neću zaboraviti”, izjavila je Mia Dimšić, koja je prošle godine osvojila nagradu Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu.

Foto: Hrvatska radiotelevizija

Mia Dimšić u međuvremenu je objavila dva albuma – Život nije siv i Božićno jutro, te rasprodala samostalni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Uz to, osvojila je prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda na Splitskome festivalu za pjesmu Sunce, oblak, vjetar, dok je njezina pjesma Život nije siv najslušanija pjesma Splitskoga festivala 2016. godine. Te su pjesme bile hitovi mjeseca na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), a Mia Dimšić je prošle godine dobila i zlatnu ploču za debitantski album Život nije siv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu Moj prvi Music pub za najboljega mladog pjevača osvojio je Vjekoslav Ključarić, kojega je šira javnost zapazila kao jednoga od sudionika druge sezone popularne HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske te jednoga od mladih pjevača HRT-ove zabavno-glazbene emisije A-strana. Vjekoslavovu glazbenu karijeru prošle je godine obilježila suradnja s Brunom Kovačićem i Miroslavom Lesićem, koji su za njega napisali pjesme Prije nego nestane, Ti si ta i Sretan kraj. „Hvala ti puno! Sada glazba više neće biti samo hobi”, obećao je Vjekoslav Ključarić uredniku i voditelju emisije Music pub Zlatku Turkalju Turkiju.

Foto: Hrvatska radiotelevizija

U ime glazbenoga sastava Chui nagradu za najbolji album godine – Chui ovu glazbu – primio je Toni Starešinić. Prošlu glazbenu godinu obilježila je njihova suradnja s glazbenom divom Josipom Lisac, koja je s tim instrumentalnim sastavom snimila veliki prošlogodišnji hit Tebi putujem. Chui je prošle godine bio gost Josipi Lisac na njezinu obljetničkome koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu, a gostovao je i na proslavi 70. obljetnice postojanja Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije s kojim su snimili hvaljeni album Chui ovu glazbu.

Redateljski i producentski dvojac, Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koje svaka pjesma ima priču koju vide u slikama, dobitnici su nagrade za najbolji videospot i to za pjesmu Olivera Dragojevića i Željka Bebeka Ako voliš ovu ženu. „Naša prva nagrada! Hvala, Turki! Hvala, Music pubu”, oduševljena je bila Sandra Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Hrvatska radiotelevizija

Glazbena nagrada Music pub najstarija je domaća glazbena nagrada, koja se neprekidno dodjeljuje još od 1992. godine. Prošloga tjedna u emisiji Music pub Zlatka Turkalja Turkija prvu nagradu Oliver Dragojević za najboljega pjevača osvojio je Jacques Houdek, dok je najboljim glazbenim sastavom proglašen Fluentes. Idućega ponedjeljka doznat će se tko su dobitnici nagrada Moj prvi Music pub za mladu pjevačicu i sastav te nagrade za najbolju pjesmu.

Foto: Hrvatska radiotelevizija

Osim na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) emisiju Music pub Zlatka Turkalja Turkija, koja je na rasporedu ponedjeljkom od 14.00 do 16.00, može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.