Site icon narod.hr

Ministar kulture primio predstavnike CJFE i Centra za mirovne studije

Zagreb, 04.04.2016. - Rijeèki gradonaèelnik Vojko Obersnel i hrvatski ministar kulture Zlatan Hasanbegoviæ (na fotografiji) završili su sastanak u Ministarstvu kulture. Tema razgovora bila Rijeka kao Europska prijestolnica kulture 2020. godine i uloga Vlade RH u cijelom projektu. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se u petak s izvršnim direktorom udruženja Kanadski novinari za slobodu govora (CJFE) Tomom Henhefferom i Majom Plejić iz Centra za mirovne studije, priopćeno je iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henheffer boravi u Hrvatskoj kako bi se upoznao sa stanjem medijskih sloboda, a ministru kulture je prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, s posebnim osvrtom na Hrvatsku radioteleviziju, Agenciju za elektroničke medije i financiranje neprofitnih medija.

Ministar Hasanbegović je iznio pogled Ministarstva kulture na ova pitanja te je zabrinutost CJFE ocijenio kao neutemeljenu.

Postignuta je suglasnost o potrebi pokretanja dijaloga o medijskoj politici u kojem bi sudjelovale sve zainteresirane strane te je istaknuta otvorenost Ministarstva kulture za različite inicijative, kao i za suradnju s udruženjem Kanadski novinari za slobodu govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključeno je da je trajna obveza jačati sustav medijskih sloboda i prevenciju bilo kojeg oblika cenzure, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version