Ministrica Obuljen Koržinek skinula Starčevićev portret: Evo kako je to komentirao Hasanbegović!

Foto: fah

Portret Ante Starčevića, rad bosanskohercegovačkog slikara Behaudina Selmanovića, više nije u uredu ministra kulture – trenutno ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega je bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović u veljači posudio od Matice hrvatske.

“U ponedjeljak su nas nazvali iz Ministarstva kulture i rekli da nam žele vratiti tu sliku i već idući dan ona je stigla. Postojao je ugovor o posudbi tog portreta Ministarstvu kulture, koji smo sklopili s Hasanbegovićem, a nova ministrica nije ga željela i sad je Starčević opet kod nas”, pojasnila je za Novi list tajnica Matice hrvatske Ana Kranjčić.

Tko je Nina Obuljen – žena koju su mediji nametnuli kao ministricu kulture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je komentirao i bivši ministar kulture rekavši kako svatko ima pravo na svoj estetski odabir, pa tako i sadašnja ministrica.

“A u novonastalim okolnostima Starčeviću zapravo tamo više i nije mjesto. Možda bi u Ministarstvu kulture sada bolje odgovarali portreti Hrvoja Hribara iz HAVC-a ili v.d.-a intendanta riječkog HNK Marina Blaževića’, izjavio je HDZ-ov saborski zastupnik Hasanbegović.

Iz Ministarstva kulture skidanje ovog portreta nisu komentirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.