(FOTO) Miro Gavran u Hercegovini predstavio svoj roman “Nekoliko ptica i jedno nebo”

Foto: Miro Gavran

Ovoga utorka, srijede i četvrtka Miro Gavran je svoj roman “Nekoliko ptica i jedno nebo” predstavio u Hercegovini u Mostaru, Međugorju i Širokom Brijegu. Ova mala književna turneja naišla je na iznimno velik i topao odjek hercegovačke javnosti, tako da je autor tom prigodom potpisao nekoliko stotina primjeraka svog novog romana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je u središtu Gavranovog romana Fra Didak Buntić koji je daleke 1917.godine poveo akciju spašavanja preko deset tisuća djece u vrijeme velike suše i gladi koje zadesiše Hercegovinu, u publici su se našli čak i oni čiji su djedovi i bake bili u tom konvoju spasa koji ih je svojedobno odveo u žitorodnu Slavoniju i Srijem.

O interesu publike govori i to da se predviđena promocija u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu morala prebaciti u znatno veću kino dvoranu, a u Međugorju je autor izvan plana posjetio i njihovu osnovna školu i podario im nekoliko svojih knjiga za djecu.

Autor je naglasio kako je s velikom radošću pisao roman jer je on rođen u Slavoniji, korijeni su mu i prema ocu i prema majci hercegovački te je istaknuo kako su za njega Hercegovina i Slavonija dva beskrajno važna svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Drugi sloj romana događa se 1987. i 1997. u Novoj Gradiški i Zagrebu, čime sam pokazao kako komunicira naša prošlost i nedavna sadašnjost. Smatram da ovaj roman ima ljudsku dimenziju i da će sigurno biti dobar onima koji su vjernici, koji to nisu i onima koji su na putu da to postanu”, kazao je Gavran.

Pored autora o knjizi su govorili prof. dr. Antun Lučić, doc. dr. Marko Tokić te glumac Robert Pehar koji je čitao ulomke iz knjige ‘Nekoliko ptica i jedno nebo’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.