Mladen Pavković: Usred Beograda dižu spomenik ratnom zločincu Milanu Tepiću!

Foto: Damjanoviczarko, commons.wikimedia.org

“Predsjedništvo SFRJ 19. studenoga 1991. (dakle, na dan kad su Srbi protjerivali, masakrirali i palili po Vukovaru i Škabrnji) posthumno odlikovalo ovog jugoslavenskog majora za „izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njegovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ i proglasila ga (posljednjim) narodnim herojem u Jugoslaviji! Ovaj srbijanski ratni zločinac smrtno je stradao kad je 29. rujna 1991. dignuo u zrak vojno skladište Bedenik u blizini Bjelovara kako bi spriječio da ne padne u ruke hrvatskog Zbora narodne garde (ZNG). Tom prigodom poginulo je i 11 hrvatskih branitelja”, upozorava Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Damjanoviczarko, commons.wikimedia.org

“Srbijanski politički vrh ne prestaje s provokacijama. Jedno govore, drugo rade. Naime, svako malo Hrvate i Hrvatsku proglašavaju ustaškom, pa čak i fašističkom državom. Bl. kardinala Alojzija Stepinca također svrstavaju u te kategorije. Oni jednostavno ne žele i neće priznati da su bili agresori na Republiku Hrvatsku i da su njihove vojne i ine postrojbe, od 1991.-1996. ubijale, rušile i palile sve što hrvatski diše.
Za njih su i dalje srbijanski ratni zločinci, poput Milana Tepića, – heroji. Sramno da sramnije ne može biti! To je nedopustivo!¨Eto, Vlada Republike Srbije ovih je dana donijela zaključak da se „narodnom heroju“ Milanu Tepiću podigne spomenik – usred Beograda.

Mediji pišu da je njihova Vlada takav zaključak donijela na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, a u povodu 25. obljetnice smrti ovog rastrojenog majora zločinačke JNA, imajući u vidu njegov neustrašiv podvig.

Obljetnica smrti ovog ratnog zločinca od ove će se godine u Srbiji obilježavati kao povijesni događaj oslobodilačkih ratova Srbije i obilježavat će se svakog 29. rujna kod njegova uskoro podignutog spomenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Predsjedništvo SFRJ 19. studenoga 1991. (dakle, na dan kad su Srbi protjerivali, masakrirali i palili po Vukovaru i Škabrnji) posthumno odlikovalo ovog jugoslavenskog majora za „izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njegovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ i proglasila ga (posljednjim) narodnim herojem u Jugoslaviji!

Ovaj srbijanski ratni zločinac smrtno je stradao kad je 29. rujna 1991. dignuo u zrak vojno skladište Bedenik u blizini Bjelovara kako bi spriječio da ne padne u ruke hrvatskog Zbora narodne garde (ZNG). Tom prigodom poginulo je i 11 hrvatskih branitelja, a šteta se mjeri milijunima eura. Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i pedesetak i više kilometara od Bjelovara.

Srbi su to ovako opisali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– „Kad su se srbijanski vojnici našli na dovoljnoj udaljenosti a Hrvatska vojska već se približila objektu, Tepić je minirao skladište municije sa 170 tona eksplozivnih sredstava. Osim njega i vojnika Stojadina Mirkovića koji mu je štitio odstupnicu, poginulo je službeno 11, a neslužbeno 200 pripadnika ZNG-a koji su napadali skladište, a koji su se poslije vodili kao nestali. Tako je Tepić ušao u povijest na sličan način kao i resavski vojvoda Stevan Sinđelić“.

Znači, u Srbiji čak i Vlada stoji iza ratnih zločina počinjenih u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata, a s druge pak strane u Hrvatskoj tko god nosi crnu majicu odmah ga proglašavaju ustašom i zločincem. I ta i takva Srbija želi ući u Europsku uniju (EU)?

Sramota!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po imenu Milana Tepića diljem Srbije već se nazivaju i broje ulice i trgovi. Djeca u njihovim školama uče kakve su imali junake, ali ne spominju a još manje uče da su Srbija, JNA, Crna Gora i domaće izdajice bili okupatori, i to ne samo na Hrvatsku već i na BiH, Sloveniju i Kosovo, i da su se borili za sve teritorije u kojima žive („ugroženi“) Srbi.

Ne, ne uče, naravno, ni to da su sve ratove izgubili, da su sa svih strana bježali kao „ratni zečevi“.

Nu, od podizanja spomenika ratnom zločincu Tepiću još je jedino gora – hrvatska šutnja!

Mladen Pavković”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Žestoke reakcije na izjave Zorana Pusića na Documentinom skupu o Trifunoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.