Šipanski župnik, don Jerko Ban, snimio Fordovu izjavu mladim glumcima škole filma: ‘Važno je ne oponašati druge’

ford
Foto: snimka zaslona, LJŠFŠ

“Možete uraditi što god želite, ali morate u to vjerovati i tome se posvetiti”, poručio je Harrison Ford polaznicima Ljetne škole filma Šipan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ovaj 79-godišnji holivudski glumac tijekom svog posjeta Dubrovniku i okolici posjetio je i Ljetnu školu filma Šipan te je tom prigodom poslao poruku polaznicima radionica.

“Možete uraditi što god želite, ali morate u to vjerovati i tome se posvetiti”, poručio je slavni glumac polaznicima Ljetne škole filma Šipan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Holivudski glumac Harrison Ford odmara u Dubrovniku: Prošetao zidinama i Stradunom

> Harrison Ford sa suprugom na odmoru u Dubrovniku: ‘Oduševio me u svakom pogledu’

“Usput, ako to ne upali, pokušajte na neki drugi način”, potaknuo je Ford mlade glumce i dodao: “Biti uspješan ne znači imati sreće. Biti uspješan ne znači biti rođen pod sretnom zvijezdom. Važno je da ne pokušavate oponašati nečiji uspjeh. Vi ste jedinstveni. Vaša osobnost i vaše jedinstveno iskustvo vrjednije je od bilo čega drugog.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruku je zaključio poticajem: “Stoga se potrudite upoznati same sebe. A onda to pokušajte izraziti. Vi to možete!”

Poruku slavnog glumca snimio je župnik na otoku Šipanu, don Jerko Ban, a zvuk i fotografiju potpisuje fotograf Luka Smuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije polje kojem se posvećuje „Ljetna škola filma Šipan“ je razvijanje medijske kompetencije, tj. kompetentna primjena novih tehnologija i medija od strane djece u dobi od 9 do 14 godina. “Kao udruga „Škola filma Šipan“ nastojimo djeci i mladima koji pohađaju naše radionice pružiti što profesionalnije ozračje u kojem oni mogu razviti sve svoje ideje i u kojem mogu svoje zamisli dovesti do krajnjeg rezultata – gotovog filma (kratkog igranog, dokumentarnog ili animiranog), fotografske izložbe ili napisanog scenarija”, stoji na stranicama Ljetne škole. A što je profesionalnije i poticajnije za mlade glumce od poruke svjetski priznatog Harrisona Forda.

Ford s obitelji odmara u Dubrovniku

Inače, Ford provodi godišnji odmor sa suprugom glumicom Calistom Flockhart koje se mnogi hrvatski gledatelji sjećaju kao odvjetnice Ally McBeal i njezinim posvojenim sinom Liamom u Dubrovniku za kojeg kaže da ga je oduševio.

Ford se tijekom karijere proslavio brojnim ulogama, a svjetsku je slavu stekao ulogom Hana Sola u planetarno popularnom filmskom serijalu Ratovi zvijezda, čiji se osmi nastavak snimao upravo u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi ga znaju i po ulozi u filmu Indiana Jones, čiji se peti nastavak snimao baš ovog ljeta u Engleskoj, pri čemu je Ford ozlijedio rame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.