Site icon narod.hr

Molitveni doručak Sisačke biskupije

Foto: Sisačka biskupija

„Molitveni doručak“ Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u ponedjeljak 6. veljače u 9 sati u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola. O trenutnim izazovima ljudskog dostojanstva i političkoj odgovornosti govorit će zastupnik Slovačke republike u Europskom parlamentu dr. Miroslav Mikolášik, a sudjelovati će i brojni političari i gospodarstvenici s područja Biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava Dana posvećenog života održat će se u nedjelju 5. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola održat će se u utorak 7. veljače u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku s početkom u 12 sati.

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 9. studenoga u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Gost predavač bit će prof. dr. Krunoslav Novak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a održat će predavanje na temu „Crkva i mediji“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani bolesnika na području Sisačke biskupije bit će obilježeni od 09. do 11. veljače misnim slavljima koja će predvoditi sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral bolesnih i starijih osoba vlč. Sašom Jozićem, a prema sljedećem rasporedu:

u četvrtak, 9. veljače u 16 sati, u kapeli Sv. Vinka Paulskog Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku;

u subotu, 11. veljače u 11 sati, u bolničkoj kapeli Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Brabot” u Popovači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

u subotu, 11. veljače u 17 sati, u kapeli Gospe Lurdske Lječilišta “Topusko” u Topuskom.

Župa Budaševo svečano će u petak 10. veljače proslaviti spomendan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepninca. Središnje misno slavlje 11 sati u župnoj crkvi, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Župa Kutinska Slatina svečano će u nedjelju 12. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version