MSU Zagreb donosi programe za sve uzraste i besplatne subotnje radionice za djecu

Foto: Fah

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pripremio je za ovu jesen i zimu niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke dobi do umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa željom da bude platforma na kojoj se stječu nove spoznaje o vlastitoj kulturnoj suvremenosti i nasljeđu, o identitetu i senzibilitetu, humanističkim spoznajama i komunikaciji idealna je platforma za susrete različitih generacija, MSU je organizirao raznovrsne i zanimljive programe.

Novi muzejski program “Mali i veliki”, koji se održava svake prve subote u mjesecu, okuplja obitelj, primjerice na subotnjoj matineji uz stručno vodstvo posjetitelji će se upoznati s djelima ili umjetnicima, a potom se na zajedničkoj radionici stvara vlastito djelo.

Program je namijenjen djeci u dobi od 5 do 13 godina, uz pratnju odraslih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenut je i program za one koji su oduvijek sanjali o tome da žele postati umjetnicima, ali nisu se usudili, MSU Art Class” koji nudi stjecanje vještina crtanja i slikanja.

Prednost muzejskog prostora za takvu nastavu je u tome što izvornike i nadahnuća imate na licu mjesta. Program vodi muzejska pedagoginja, akademska slikarica Ivana Gorički.

Uz izložbu “Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno” cijele će jeseni posjetiteljima s djecom biti dostupan i posebno uređen kutak na 1. katu nazvan MSU EDU LAB, u okviru kojega će se uz pomoć suvremene tehnologije i u skraćenom postupku moći saznati o hiper- i fotorealizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U malom edukativnom laboratoriju prvo se može napraviti digitalne fotografije, pa skicirati vlastito djelo, otisnuti na papiru i ponijeti sa sobom za uspomenu.

Protekle dvije godine u MSU djeluje i Klub mladih, koji okuplja učenike i studente zainteresirane za umjetničku edukaciju: kako da je prime i kako da je prenesu drugima. Usto, omogućuje im se posjet drugim muzejima u zemlji i inozemstvu, usavršavane komunikacije i kreativnosti.

Besplatne subotnje radionice za djecu održavaju se na razne teme, prateći postav i aktualne izložbe MSU-a, baveći se pojedinim umjetničkim pojavama, umjetnicima ili stilovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao vrlo uspješan pokazao se program MSU Avantura, namijenjen organiziranim grupama polaznika obrazovnih ustanova, od vrtićke dobi do studentskih dana za koje je dobivena suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Njime se djeci i mladima omogućuje izravan susret s originalnim umjetničkim djelima, ali ujedno i prilika da izraze vlastitu kreativnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.