Site icon narod.hr

Na Sajmu dragog i poludragog kamenja u Zagrebu oko pet tisuća posjetitelja

autor: Gemmaterra drago kamenje, dragi kamen https://commons.wikimedia.org/wiki/File:GemmaTerraIMG_1572.jpg

Na Međunarodnom sajmu dragog i poludragog kamenja, koji se 17. put održava u Zagrebu, okupilo se 66 domaćih i stranih izlagača, a tijekom proteklog vikenda taj zanimljiv sajam prodajnog i edukativnog karaktera posjetilo je oko pet tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sajmu u Domu sportova posjetitelji su mogli dati analizirati i procijeniti vrijednost svog nakita i dragog kamenja, izdavačke su kuće ponudile veliki izbor zanimljive stručne literature, a kristaloterapeuti su pojasnili snagu liječenja kristalima.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su upotpunili ponudu.

Sajam mineralogije i paleontologije predstavio je zemlje izlagače počevši od Rusije, Poljske, Njemačke, Kine, Indije do Kosova, Italije, Slovenije, Poljske, Češke, BiH i drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene kristala i minerala su se kretale od kunu-dvije do nekoliko desetaka tisuća kuna, a izlagači su ponudili neobrađene minerale, drago i poludrago kamenje iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Izlagači su ponudili i unikatni nakit izrađen od različitih vrsta poludragog kamenja.

Organizatori Međunarodnog sajma minerala i fosila iznimno su zadovoljni posjećenošću, a raduje ih, kažu, velik broj djece zainteresiranih za taj zanimljiv događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji i sakupljači neobrađenih minerala mogli su vidjeti minerale iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeolite iz Indije, ametiste, ahate i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, veliku kolekcija opala, safira i rubina iz Australije, zatim astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike.

Takvi se sajmovi održavaju u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version