Site icon narod.hr

Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu: U četvrtak otvorenje izložbe Otkupljenje Branka Bazine

Foto: NACIONALNO SVETIŠTE SVETOG JOSIPA GALERIJA "MARTIN BORKOVIĆ"

U četvrtak 25.3.2021. s početkom u 19 sati u Galeriji “Martin Borković”, Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu bit će otvorenje izložbe Otkupljenje Branka Bazine kipara i slikara iz Vinkovaca a u sklopu Pasionske baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje će se ostvariti o 14 postaja križnog puta usklesanih na kamenu, te o još nekim drugim djelima pasionske tematike istog autora.

Govorit će mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa i voditelj galerija “MB”, dr. Vlado Mikišić, voditelj Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, te sam autor. Kroz program otvaranje vodit će Magdalena Stipković, studentica povjesti umjetnosti.

Obzirom da je prostor Galerije “MB” veliki u jednom trenutku u prostoru može biti 25 osoba. Izložba se može vidjeti svakog dana nakon večernjih misa, od 18.30 pa na dalje i u drugom vremenu, a u dogovoru s upravom Nacionalnog svetišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version