Nakon Antunovskoga hoda 2021. se zaručili, za tri mjeseca vjenčali, a uskoro stiže beba

Foto: hkm.hr

Kako su sv. Antun Padovanski i ustrajna molitva spojili mladi bračni par Anu Katarinu i Tomislava Debeljaka? Tu nesvakidašnju ljubavnu priču predstavio je fra Stjepan Brčina u najnovijem izdanju ‘Duhovno-duhovite večeri’. Ana Katarina i Tomislav upoznali su se prošle godine u večeri nakon Antunovskog hoda, tri tjedna kasnije zaručili, za tri mjeseca ušli u bračne vode, a ovoga ljeta očekuju malenu djevojčicu. Jedno za drugo dugo su molili, a posebno da im dragi Bog da sigurnost u prepoznavanju bračnog druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Objavljena obrada pjesme ‘O sveče veliki’ za ovogodišnji Antunovski hod mladih

> (FOTO, VIDEO) Antunovski hod: Pogledajte kako mladi slave Krista na zagrebačkim ulicama

> Bili ste na Antunovskom hodu mladih? Pronađite se na fotografijama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi bračni par Ana Katarina i Tomislav Debeljak vjeruju čvrsto da blagoslov svoga zajedničkog života moraju prepoznati i u Tomislavovom sudjelovanju u Antunovskom hodu mladih i pretprošle, a posebno prošle godine, jer su se te večeri na jednom rođendanu upoznali i brzo ‘kliknuli’, a malo prije toga mislili su da možda na rođendan zajedničkog prijatelja i ne bi trebali otići.

On je bio na Antunovskom hodu redar, a prikazao ga je Gospodinu kao žrtvu i zamolio da mu pokaže put u životu i najbitnije – buduću suprugu. „Na Putu sam se nekako osjećao u milosti, da uistinu Gospodin čini i da je naš sveti Ante s nama prisutan na našem hodu”, rekao je on.

Gospodin nas je povezao te večeri

Ana Katarina je otprije imala molitvenu nakanu, isto, za svog odabranika budućeg. Bila je slobodna i iz devetnice u devetnicu neuspješno ulazila i izlazila u nadi da će sresti ‘pravoga’. Tih dana ju je jedna prijateljica iz Opusa Dei uputila da započnu moliti sv. Antu za supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to bilo neuspješno pa je u jednom širem krugu poznanica i prijateljica, isto iz Opusa, došla ideja da neprestano mole sveca svega svijeta na istu nakanu. Svaki dan. Nije dugo prošlo i jedna od njih pozvala ju je na proslavu jednog rođendana 5. lipnja 2021. godine.

I Tomislava su pozvali; neka navrati navečer nakon Antunovskog hoda. Slavljenik Ivan Bazina mu je najavio da će tamo biti i jedna djevojka možda baš za njega.

„U Hodu sam molio i imao cijelo vrijeme to na pameti. Na kraju dana sam bio jako umoran i po dolasku na Sveti Duh padala je volja za odlaskom na rođendan, jer ipak se hodalo 16 kilometara.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Imao sam plan samo kratko se zadržati na rođendanu i vratiti se na Sveti Duh, ali jednostavno Gospodin nas je tako povezao te večeri da smo neprestano razgovarali o Kristu, o vjeri, o ljubavi, o nekim hobijima, o svemu što volimo”, posvjedočio je za HKR.

“Naši prijatelji su nas povezali”

“Od prvog trenutka se poklopilo doslovno sve i od tog dana može se reći da smo zajedno – od 5. lipnja.”

Ona se prije molila da prepozna onoga za kojeg bi se trebala udati, iako je često čula da je to samo hollywoodska priča. „Bog koristi nas ljude da pomogne ljudima, a ti naši prijatelji, koji su nas povezali, na sličan način su još nekoliko parova povezali”, kaže Ana Katarina.

„I tako smo se našli na tom rođendanu, mada smo se upoznali pet godina ranije, međutim nismo se poslije čuli i niti prepoznali.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Odmah sam mu se sjetila imena – Tomislav – što mi je bilo čudno i jednostavno u meni je bila nekakva sigurnost u srcu da se ja tom čovjeku mogu otvoriti i da mi možemo razgovarati i da želim s njim razgovarati, kao da nismo uopće potpuni stranci.”

Tomislav se prisjetio da su se odmah po povratku svome domu čuli porukama i dogovarali za sutrašnju misu jer je bila nedjelja. Pitao ju je i želi li da mole krunicu zajedno kako bi se što bolje upoznali i tako se to nastavilo u ponedjeljak, utorak, srijedu i idućih dana.

I svaki dan su bili na misi. „Dobio sam puno više nego ono za što sam molio, zamišljao u svom srcu”, rekao je i prisjetio se kako je imao i vrlo jasne snove u nekoliko navrata u kojima je prepoznao čvrste znakove da je ona za njega.

“Sakrament braka nemojte odgađati”

„Osjetio sam veliki duhovni rast u tome vremenu”, istaknuo je.

Nakon tri tjedna su se zaručili u Međugorju, a nakon tri mjeseca i oženili – 18. rujna. Prinovu, damu, očekuju s prvim danima srpnja.

„Ima dosta onih koji su se možda razočarali u ljubavi”, poručili su na kraju mladima: “No ne treba odustati ni posustati u u molitvi za suprugu i supruga.”

„Prije nego što sam Tomislava upoznala, molila sam da mi Bog otvori oči da ja njega mogu prepoznati, da on može prepoznati mene, jer možda ja tražim nešto ili želim nešto što nije za mene, jer pet godina prije se nismo prepoznali, a u tom jednom danu smo se prepoznali odmah.”

„Molitva se stvarno isplati, isplati se pogotovo sve to još naknadno prikazivati na svetoj misi”, nastavila je i zaključila-pozvala: „Sakrament braka nemojte odgađati”.

“Mi se prije nismo puno poznavali, ali to sada činimo, mi se iz dana u dan upoznajemo, ali nama je sada lakše, zato što imamo milost sakramenta braka i Božja ruka nas vodi. Lakše je i ljepše.”

Tomislav je sve pozvao na kraju da im se ove godine pridruže u novome izdanju Antunovskoga hoda i neka se daju, ako treba, jer njegovo je iskustvo da tko se daje – taj i prima, ali stostruko.

Gospodin vraća, no moramo prvo biti otvoreni srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.