Ne propustite: Louvre u Zagrebu!

Foto: www.dizajn.hr

U četvrtak 11. svibnja 2017. u 19.00 sati u HDD galeriji otvara se izložba Louvre u Zagrebu autora Sandra Dujmenovića i Marka Hrastovca. Izložba detaljno prikazuje dizajn i razvoj sustava tipografskih pisama ‘Louvre Serif’ i ‘Louvre Sans’ koje je ovaj hrvatski dizajnerski dvojac oblikovao kao nova ekskluzivna službena tipografska pisma za pariški muzej Louvre, najslavniju muzejsku instituciju u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajnirani u razdoblju od 2014. do 2015. godine, ovi fontovi su već sad u službenoj upotrebi i Louvre ima ugovor za njihovo korištenje u sljedećih 5 godina. Louvre Serif i Louvre Sans ključan su element novog vizualnog identiteta muzeja koji je putem javnog natječaja, u konkurenciji s najboljim francuskim dizajnerima i studijima, realizirala poznata francuska branding agencija Dream On.

Hrvatski dizajnerski dvojac sudjelovao je u tom projektu kao integralni dio tima, a s obzirom na uvjete natječaja koji su nalagali decentan pristup i poštivanje prijašnjeg rješenja slavnog francuskog dizajnera Pierrea Bernarda, velika prednost pobjedničkog projekta bila je upravo Dujmenovićeva i Hrastovčeva visoka ekspertiza u području dizajna tipografije, odnosno mogućnost da razviju novo, ekskluzivno tipografsko pismo kao dio novog vizualnog identiteta Muzeja.

Rad autora Sandra Dujmenovića i Marka Hrastovca izrazito je primjeren tipografski odgovor zadatku i kontekstu te kao takav snažno govori o važnosti pažljivog tretmana ove temeljne dizajnerske discipline, vrijednosti ulaganja u oblikovanje kućnog pisma te komunikacijskom uspjehu koji kvalitetna tipografija donosi u projekte dizajna identiteta branda. Kao takav, smatramo da je ovaj projekt ostvario značajan doprinos širem socijalnom, kulturnom i ekonomskom kontekstu hrvatskog dizajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.