Site icon narod.hr

‘Ni oprostiti ni zaboraviti’: Ne propustite prikazivanje Sedlarovog filma o stradanju Hrvata u srpskim logorima

filma

Montaža: Narod.hr, izvor: Fah, snimka zaslona

U četvrtak 22. lipnja na dan kada se slavi Dan tzv. antifašizma u Hrvatskoj, u Zadru će se održati prvo javno prikazivanje najnovijeg filma Jakova Sedlara “Ni oprostiti, ni zaboraviti”. Tema filma je stradanje Hrvatica i Hrvata u srbijanskim koncentracijskim logorima 1991. i 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove užasne priče samo su dio istine o strahotama koje je preživjelo preko 30.000 naših ljudi tijekom brutalne srbijanske agresije. Redovita distribucija po Hrvatskoj započet će u studenome ove godine.

Film će biti prikazan 22. lipnja u 19 sati u dvorani Grand Gastro, u Ulici Hrvatskog sabora 2a.

>Jakov Sedlar: U Hrvatskoj postoji strah od tema. Kontraverza je nemati hrabrosti govoriti istinu
>Premijera Sedlarovog filma ‘Male velike sestre’ pobudila veliko zanimanje publike: Kako su Sestre milosrdnice spasile više od 300 Židova

Tijekom 1991. i 1992. više od 30.000 Hrvata i Hrvatica bilo je zatočeno u srbijanskim logorima. Među njima je bilo više od 500 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version