Novi infocentar Marijinih obroka u Požegi: Omogućiti učenicima da razviju osjećaj solidarnosti

Foto: Marijini obroci

Priča o Marijinim obrocima osvojila je i srca učenika, učitelja i roditelja Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege. Još 2012. godine, nakon što su pogledali film Dijete 31, želeći postati dio te predivne priče, pokrenuli su školski projekt Gladnoj djeci za školski obrok. Taj projekt postao je najveći i najopsežniji projekt njihove Škole.

Svidjela im se ta jednostavna ideja i nevjerojatna pristupačna mogućnost da se za samo 132 kn godišnje kronično izgladnjelom djetetu omogućava obrok, školovanje i pruža nada u izlaz iz siromaštva i sigurniju budućnost.

Proteklih osam godina, učitelji, učenici, njihovi roditelji, u suradnji s građanima, drugim školama, vrtićima, udrugama i raznim gradskim ustanovama organiziraju niz aktivnosti kojima prikupljaju donacije za djecu Marijinih obroka. Posebno je radostan događaj u svibnju kada održavaju svoj poznati godišnji Humanitarni sajam, na kojem pripremaju različite aktivnosti i ponude za građane svoga Grada, prijatelje i goste.

Trenutno pripremaju otvorenje Infocentra Marijinih obroka koji će biti u njihovoj Školi u centru Požege.

„Rad Infocentra Marijinih obroka temelji se na izvannastavnim školskim aktivnostima učenika i učitelja Osnovne škole Antuna Kanižlića, Požega, kao dio plana i programa školskog kurikuluma i humanitarnog projekta „Gladnoj djeci za školski obrok“ koji ostvaruju u suradnji s globalnim pokretom Marijini obroci Hrvatska.

Ovim projektom, kao i drugim humanitarnim aktivnostima, želimo omogućiti učenicima da razvijaju osjećaj i stav solidarnosti i suodgovornosti za dostojan život svih ljudi, posebice djece te da se aktivno uključe u služenje i iskazivanje djelatne ljubavi i brige prema najpotrebnijima.

Učenici će obavljanjem volonterskih aktivnosti razvijati znanja i socijalne vještine, stjecati praktična iskustva i nove kompetencije, konačno i usvajati vrijednosti koje će postajati dio njihove osobnosti.
Infocentar će omogućiti ljudima da bolje upoznaju Marijine obroke, da ponude svoj novac, proizvode, vještine, pomoć ili molitve za Marijine obroke i za djecu koja čekaju Marijin obrok. To će biti mjesto susreta prijatelja Marijinih obroka, mjesto održavanja tribina s gostima, radionica, susreti volontera, prikazivanje filmova, čitanje knjiga, molitveni susreti.“

Za predani i uspješan humanitarni rad na brojnim humanitarnim projektima, Grad Požega dodijelio je ovoj školi Povelju humanosti Grada Požege za 2018. godinu.

Trenutno ova škola brine o jednoj školi Marijinih obroka u Liberiji koja ima 200 djece.

Pratite rad Marijinih obroka na stranici marysmeals.hr i facebook stranicama Marijinih obroka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr