Obilježena 30. godišnjica humanitarnog konvoja ‘Liječnika bez granica’ opkoljenom Vukovaru

konvoja
Foto: Udruga za Vukovar

Tribinom “Humanitarni konvoj “Liječnika bez granica” opkoljenom Vukovaru” u ponedjeljak je u hotelu International u Zagrebu obilježena 30. godišnjica od dolaska konvoja kojim je iz Vukovarske bolnice evakuirano 112 teških ranjenika u slobodni dio Hrvatske u organizaciji Udruge “Za Vukovar” iz Zagreba, koja već devet godina organizira humanitarno-sportsku priredbu “Akcija biciklom za Vukovar”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O konvoju koji je organizirala Vlada RH, a koji je uz pomoć i pratnju međunarodne organizacije “Liječnici bez granica” više pokušaja propušten u opkoljeni Vukovar govorili su gosti:

 akademik Ivica Kostović, liječnik dragovoljac u Glavnom sanitetskom stožeru Republike Hrvatske,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 prof.dr. Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva RH

 dr. Edin Zujović, voditelj transfuziološke službe u Vukovarskoj bolnici 1991.

 Drago Skoko, vukovarski branitelj i ranjenik u konvoju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna gošća bila je Tereza Kesovija.

U ime gradonačelnika grada Zagreba tribinu je otvorila Darinka Jug, a u ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda nazočio je državni tajnik Špiro Janović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.