Site icon narod.hr

Kreću mise zornice: Pratite ih i na radiju

zornica

Foto: zagreb.hr

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Prinos mise zornice je iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karmelićanin i župnik župe Uznesenja BDM u Remetama o. Antonio Mario Čirko objasnio je kako advent označava posebno vrijeme koje nam nagovještava jedan poseban dolazak, javlja HKR.

>Sve što ste željeli znati o zornicama, a niste se usudili pitati

“I Katekizam Katoličke Crkve nas podsjeća na dvije stvari – na samu proslavu Isusovog rođenja, ali i na Isusov dolazak na kraju vremena. Zato je razdoblje došašća početak nove liturgijske godine koje nam govori o posebno milosnom Božjem vremenu u kojemu čovjek treba preispitati svoj život kako bi bio bolji ne samo sebi, nego osobito prema drugima.”

Kako je rekao o. Čirko, zornice su kod nas poprimile posebno bogatstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naziv ‘zornica’ upravo nas podsjeća na budnost i iščekivanje. Radostan sam da i Hrvatski katolički radio već lijepi broj godina prenosi mise zornice iz Remeta. Može se reći da ljudi u ovim vremenima osjećaju tu potrebu da idu na zornice i da pročiste svoju dušu”, poručio je o. Antonio Mario Čirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version