Okrugli stol ‘Savjest u prizivu savjesti’ u utorak u Zagrebu: Gostuju prof. Korać Graovac, Marijana Bijelić…

Zbog aktualnih tendencija koje se zbivaju u društvenoj i pravnoj sferi, a vezane su za priziv savjesti, pravo na život i reproduktivna prava, Svjetski savez mladih Hrvatska želi u smislu traženja i prepoznavanja pravnih, znanstvenih i filozofskih činjenica dati svoj doprinos u svijetu u kojem ideologije često iskrivljuju istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su činjenice, u pogledu navedenih prava i sloboda, sudionici projekta Human Rights Slam će saznati na predavanjima i radionicama, a te zaključke ćemo iznijeti na okruglom stolu “Savjest u prizivu savjesti” koji će se održati u utorak 29. listopada 2019. Godine u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Smatraju kako samo edukacijom možemo doprinijeti boljem shvaćanju i pravilnom tumačenju ljudskih prava. Tema priziva savjesti, naročito u medicini i farmaciji, predmet je velikih polemika u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu te različite skupine društva koriste razne argumente kako bi opravdali svoje stajalište.

Navedenim okruglim stolom, SSMH želi potaknuti javnu raspravu o prizivu savjesti sa stručnjacima iz različitih područja: pravnog, filozofskog i medicinskog. Oni će iznijeti stručne, objektivne, pravne i znanstvene činjenice vezane uz savjest i priziv savjest te progovoriti o različitim aspektima koji formiraju javno mišljenje o navedenoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha okruglog stola je iznijeti stručne i objektivne, pravne i znanstvene činjenice vezano za savjest i priziv savjesti te progovoriti o različitim aspektima koji formiraju javno mišljenje o navedenoj temi.

Na okruglom stolu će govoriti:
– prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac, Pravni fakultet u Zagrebu;
– dr. sc. Marijana Bijelić, Filozofski fakultet u Zagrebu;
– izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, Filozofski fakultet u Zagrebu;
– prim. dr. med. Boris Ujević, KB Sveti Duh.

Više informacija nalazi se na Facebook događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme i mjesto:
Aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, 29. listopada 2019. u 18:00h

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.