Site icon narod.hr

Osijek obilježava 200. obljetnicu rođenja biskupa Strossmayera

Grad Osijek i osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera nizom aktivnosti i događanja obilježit će ove godine 200-tu obljetnicu rođenja đakovačko-bosanskog i srijemskog biskupa J.J. Strossmayera i 110 godina od njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 200-tu godišnjicu rođenja 4. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, rodnom gradu biskupa Strossmayera, održat će se svečana akademija posvećena liku i djelu čovjeka koji je svojim životom i radom obilježio 19. stoljeće u Europi.

U travnju će u Osijeku biti organiziran znanstveni skup posvećen biskupu Strossmayeru, na kojem će sudjelovati brojni znanstvenici, teolozi, kulturni djelatnici, političari i drugi, jer je biskup J.J. Strossmayer sudjelovao u radu svih tih djelatnosti, izvijestio je emeritus Stanislav Marijanović, organizator znanstvenog skupa.

Tijekom godine bit će održana i dva koncerta Hrvatskog pjevačkog društva Lipa iz Osijeka čiju je zastavu osobno posvetio 26. svibnja, 1901. godine biskup Strossmayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version