Otvorena Kuća istarskih fresaka u Draguću

U Draguću u Istri u petak je svečano otvorena Kuća istarskih fresaka koja, osim galerijskoga, ima i rezidencijalni prostor, a otvorena je u suradnji sa Slovenijom zahvaljujući programu prekogranične suradnje Europske unije Revitas II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je rekonstrukciji i prenamjeni zgrade stare škole u Draguću, nakon održane međunarodne likovne kolonije, radionice o zidnom slikarstvu i međunarodnoga znanstvenog skupa.

Na otvorenju Kuće istarskih fresaka bio je i ministar kulture Berislav Šipuš, koji je tom prigodom rekao kako je Istra pokazala da prepoznaje savjesno i svjesno bogatstvo koje ima.

“Primjer je to i kako oživjeti mala mjesta, kako povezati kulturu i turizam”, rekao je ministar kulture i dodao kako je impresioniran viđenim i sretan zbog toga maloga grada, za koje vjeruje da će ga ta kuća oživjeti jer je velika vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je otvorenje Kuće istarskih fresaka dokaz da se na poluotoku brinu o ravnomjernoj razvijenosti obale i unutrašnjosti.

Kuća fresaka otvorena je u suradnji sa Slovenijom zahvaljujući programu prekogranične suradnje Europske unije Revitas II, a obnovu zgrade sufinanciralo je Ministarstvo kulture s 50 tisuća kuna.

Projekt Revitas II odnosi se na revitalizaciju istarskoga zaleđa, posebice kad je riječ o turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prekogranični projekt sufinanciran novcem Europske unije u sklopu Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007. do 2013. u iznosu od 843.058 eura. Partneri projekta Revitas II su: grad Kopar (vodeći partner), Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, gradovi Buzet i Vodnjan te općine Izola i Piran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.