Papa Franjo posjetio Loreto

epa07462118 Pope Francis greets the faithful at Santuario della Santa Casa (Sanctuary of the Holy House) during his pastoral visit to Loreto, Italy, 25 March 2019. EPA/CRISTIANO CHIODI

Papa Franjo u ponedjeljak je posjetio malu kamenu kuću za koju se vjeruje da je u njoj živjela Marija, majka Isusova, i da su je anđeli prenijeli iz Svete zemlje na jadransku obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je posjetio Loreto, gdje je služio misu, utješio mnoge bolesne vjernike i potpisao dokument koji je napisao o ulozi mladih u Crkvi.

Dokument, poznat pod nazivom apostolska pobudnica, Papina je ocjena jednomjesečne biskupske sinode održane u Vatikanu prošle godine.

Očekuje se da će Papa u tom dokumentu, koji se sada prevodi sa španjolskog, poručiti mladima da se ne zamaraju doktrinalnim nijansama nego da Crkveno učenje primijene u svakodnevnom životu i pomažu potrebitima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tradiciji, mala kuća u Loretu kuća je u kojoj je Marija živjela u Nazaretu i gdje joj se, po Bibliji, prikazao anđeo koji joj je najavio da će roditi Isusa. To se u ponedjeljak obilježava blagdanom Navještenja Gospodinova ili Blagovijesti. Anđeli su kuću spasili kako ne bi bila uništena nakon protjerivanja križara iz Palestine u 13. stoljeću.

Kuća je sada dio velike bazilike koja svake godine privlači stotine tisuća hodočasnika.

U obraćanju vjernicima na trgu ispred svetišta, Papa je poručio da je Loreto mjesto duhovnosti, vjere i predanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.